Skip to main content

Συμφωνία συγχώνευσης για British Airways και Iberia

Η νέα εταιρεία που προκύπτει θα φέρει την επωνυμία«International Airlines Group», με το 55% να ανήκει στη British Airways και το υπόλοιπο στην Iberia.
Σε συμφωνία συγχώνευσης κατέληξαν οι British Airways και Iberia, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τους δύο αερομεταφορείς. Το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2010.

Η νέα εταιρεία που προκύπτει θα φέρει την επωνυμία«International Airlines Group» και θα είναι εισηγμένος στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και της Ισπανίας. Οι ετήσιες συνέργειες για το νέο όμιλο υπολογίζονται σε περίπου 400 εκατ. ευρώ μέχρι το πέμπτο έτος, ενώ η κεφαλαιοποίησή του θα ανέρχεται σε περίπου 7,8 δισ. δολ.

Οι μέτοχοι της ΒΑ θα κατέχουν το 55% της νέας εταιρείας, τα κεντρικάγραφεία της οποίας θα είναι στο Λονδίνο, ενώ οι μέτοχοι της Iberia θακατέχουν το 45%.

Σύμφωνα με τον βρετανικό αερομεταφορέα, η συγχώνευση έχει σχεδιαστείέτσι ώστε η νέα εταιρεία που θα προκύψει να μπορέσει να αξιοποιήσει τιςπεραιτέρω ενοποιήσεις που θα γίνουν στην παγκόσμια αεροπορικήβιομηχανία.

ZENITH