Skip to main content

Συμμετοχή επιχειρηματιών στην ενέργεια ζητά το ΥΠΕΚΑ

Η ενεργή συμμετοχή της επιχειρηματικής κοινότητας στον κρίσιμο τομέα της ενέργειας βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτη, με αντιπροσωπεία του ΣΕΒ.
Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) είχε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης. Στο επίκεντρο βρέθηκε η ενεργός συμμετοχή της επιχειρηματικής κοινότητας στον κρίσιμο τομέα της ενέργειας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως η ανταπόκριση της χώρας μας στις ευρωπαϊκές πολιτικές για την ενέργεια και η στήριξη των αντίστοιχων διεθνών δράσεών της έχει κρίσιμη σημασία για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας γενικά και τη βιώσιμη ανάπτυξη ειδικότερα.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν ακόμη η ανταπόκριση, αλλά και η συνεισφορά των επιχειρήσεων στην προώθηση δράσεων για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, ιδιαίτερα με αναφορά στις ευκαιρίες που δημιουργούνται με το νέο σχετικό Νομοθετικό πλαίσιο, η ανάγκη άμεσης υλοποίησης των αναγκαίων Εθνικών ενεργειακών υποδομών στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ και η αξιολόγηση των επιπτώσεων που έχει στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, καθώς και η εφαρμογή των νέων τιμολογιακών πολιτικών για το ηλεκτρικό ρεύμα.

ZENITH