Skip to main content

Συμμετοχή της Μηχανικής στο 4ο Ετήσιο Ελληνικό Road Show

Τις προοπτικές ανάπτυξης του ομίλου της Μηχανικής θα παρουσιάσει η διοίκηση της εταιρίας σε διήμερη εκδήλωση των επενδυτών στο Λονδίνο.
Παρουσίαση των προοπτικών ανάπτυξης του ομίλου της Μηχανικής θα πραγματοποιήσει η διοίκηση της εταιρίας, σε διήμερη εκδήλωση επενδυτών στο Λονδίνο την 1η και 2η Οκτωβρίου, στο 4ο Ετήσιο Ελληνικό Road Show. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις πρόσφατες εξελίξεις του κλάδου ανάπτυξης ακινήτων στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε Ρωσία, Ουκρανία, Βουλγαρία κι Αίγυπτο, όπου η Μηχανική διαθέτει ακίνητα αξίας (NAV) 518,7 εκατ. ευρώ.

Στη Ρωσία ο όμιλος διαθέτει εκτάσεις 865 στρεμμάτων, όπου προωθεί την ανάπτυξη συγκροτημάτων (γραφεία, κατοικίες, εμπορικά κέντρα κ.α.) συνολικής επιφάνειας 1,55 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων. Τα συνολικά έσοδα από την εν λόγω δραστηριότητα στη χώρα εκτιμάται από τη διοίκηση ότι θα ανέλθουν σε 2,88 δισ. ευρώ, ενώ το περιθώριο EBITDA υπολογίζεται σε 44,2%.

Όπως τονίζεται, εργασίες σε συγκροτήματα, όπως το «Ήρα» και  το «Μέγας Αλέξανδρος», στη Μόσχα προχωρούν κανονικά. Παράλληλα συνεχίζονται και οι διαδικασίες για την λήψη των απαιτούμενων αδειών και σε άλλες επενδύσεις, όπως για το συγκρότημα «Hellas», που συνιστά ένα από τα πλέον φιλόδοξα έργα του ομίλου, αποτελώντας επένδυση 728 εκατ. ευρώ και αφορά την ανάπτυξη, σε έκταση 700 στρεμμάτων, οικιστικών συγκροτημάτων  600.000 τ.μ. κι εμπορικών χώρών 25.000 τ.μ. Πρόσφατα η εταιρεία έλαβε και την έγκριση των σχεδίων της από τις τοπικές αρχές.

Στην Ουκρανία συνεχίζονται οι εργασίες στο συγκρότημα μικτών χρήσεων «Artemis», στο Κίεβο. Η επένδυση περιλαμβάνει επιφάνεια ανωδομής 22.200 τ.μ., που κατανέμεται σε 198 διαμερίσματα, ενώ επιπλέον 2.447 τ.μ. αφορούν χρήσεις γραφείων κι 6.000 τ.μ. εμπορικές χρήσεις. Σημειώνεται ότι ήδη έχει πωληθεί το 48% των διαμερισμάτων και το 36% των χώρων γραφείων.

Ταυτόχρονα, προχωρούν σταθερά οι προκαταρκτικές εργασίες στο οικιστικό και ψυχαγωγικό πάρκο «Το Όνειρο του Οδυσσέα» (Odessa Dream), στην Οδησσό. Το νέο συγκρότημα, έλαβε πρόσφατα την απαιτούμενη οικοδομική άδεια και πρόκειται να κατασκευαστεί σε έκταση 200 στρεμμάτων, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, περιλαμβάνοντας διαμερίσματα συνολικής επιφάνειας 114.000 τ.μ., εμπορικούς χώρους της τάξεως των 26.500 τ.μ., αλλά και πολιτιστικό κέντρο 5.200 τ.μ.

Με ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων που ξεπερνά το 1,1 δισ ευρώ κι εξαιρετικά περιθώρια λειτουργικής κερδοφορίας η διοίκηση προβλέπει την επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας του ομίλου στις αγορές του εξωτερικού.

ZENITH