Skip to main content

Συμπαράσταση από Γαλλία στην Ιρανή Μοχαμαντί-Αστιανί

Επιστολή συμπαράστασης προς την Ιρανή Μοχαμαντί- Αστιανί, που έχει καταδικαστεί σε θάνατο δια λιθοβολισμού, θα δημοσιεύεται από τη Δευτέρα και κάθε ημέρα σε γαλλικές και αμερικανικές εφημερίδες.
Μία επιστολή συμπαράστασης προς την Σακινέχ Μοχαμαντί- Αστιανί, την Ιρανή που καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού, θα δημοσιεύεται από τη Δευτέρα και κάθε ημέρα σε γαλλικές και αμερικανικές εφημερίδες, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γάλλος φιλόσοφος Μπερνάρ-Ενρί Λεβί.

«Θα στέλνουμε από τη Δευτέρα μία καθημερινή επιστολή προς την Σακινέχ υπογεγραμμένη από μεγάλα ονόματα της λογοτεχνίας και των τεχνών», δήλωσε ο φιλόσοφος. Παράλληλα «θα κάνουμε έκκληση στους επισκέπτες του διαδικτύου να γράψουν επίσης στην Σακινέχ. Αυτά τα γράμματα θα φτάσουν στην οικογένειά της».

Η δημοσίευση των επιστολών θα ξεκινήσει τη Δευτέρα από τη γαλλική εφημερίδα Liberation και την αμερικανική διαδικτυακή εφημερίδα Huffington Post, πρόσθεσε.

Ο Λεβί πρόσθεσε ότι ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί μπορεί σύντομα να αναλάβει πρωτοβουλίες σχετικά με την τύχη της Σακινέχ.

Η Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιανί, 43 ετών και μητέρα δυο παιδιών, καταδικάσθηκε το 2006 σε θάνατο δια λιθοβολισμού για μοιχεία και συνέργεια στη δολοφονία του συζύγου της σύμφωνα με την Τεχεράνη. Η ιρανική δικαιοσύνη δήλωσε στις 11 Ιουλίου ότι θα αναβάλλει την εκτέλεση της ποινής για ανθρωπιστικούς λόγους.

ZENITH