Skip to main content

Σύμπλευση Ελλάδας και Ρωσίας για το Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη

Την κοινή τους βούληση να συνεχισθεί το έργο Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης εξέφρασαν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργου Παπανδρέου και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.
Την κοινή τους βούληση να συνεχισθεί το έργο Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης εξέφρασαν ο Έλληνας πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της Υπουργικής Διάσκεψης του ΟΑΣΕ.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν ο στρατηγικός χαρακτήρας των ελληνορωσικών σχέσεων, καθώς και το άριστο επίπεδο στο οποίο βρίσκονται, ενώ οι δύο άντρες είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στις προτεραιότητες και τις πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ανάπτυξη και καλλιέργεια σχέσεων σε όλους τους τομείς, από την ενέργεια μέχρι τον πολιτισμό και από την περιφερειακή συνεργασία μέχρι τις σχέσεις με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Επίσης, υπεγράφη το Κοινό Σχέδιο Δράσης 2010-2012 (Joint Action Plan, η ισχύς του ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια), ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός αποδέχθηκε επίσημη πρόσκληση και θα επισκεφθεί τη Μόσχα στις αρχές του 2010.

Οι δύο πολιτικοί σε κοινές τους δηλώσεις στους δημοσιογράφους αναφέρθηκαν στον στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεων Μόσχας-Αθήνας, στη στενή συνεργασία των δύο χωρών στον οικονομικό και εμπορικό τομέα, που έχει βάση την ενέργεια, αλλά εκτείνεται από δράσεις στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας μέχρι και τον τομέα των αμοιβαίων επενδύσεων.

ZENITH