Skip to main content

Σύμπλευση Παρισιού-Φραγκφούρτης υποψιάζεται το Βερολίνο

Αργά αλλά σταθερά θα γίνονταν κι αυτό. Στην Ευρώπη ξεκίνησαν οι πρώτες συζητήσεις σχετικά με το αν και τι κρύβεται πίσω από την απόφαση της ΕΚΤ να αγοράσει ελληνικά ομόλογα, σωρηδόν, με οποιαδήποτε δι
Αργά αλλά σταθερά θα γίνονταν κι αυτό. Στην Ευρώπη ξεκίνησαν οι πρώτες συζητήσεις σχετικά με το αν και τι κρύβεται πίσω από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να αγοράσει ελληνικά ομόλογα, σωρηδόν, με οποιαδήποτε διαβάθμιση, ακόμη κι αυτή των ...«σκουπιδιών», προκειμένου να στηρίξει την Αθήνα.

Από το Βερολίνο, τις τελευταίες ώρες ψιθυρίζεται ότι πίσω από αυτή την κίνηση κρύβεται γαλλικός δάκτυλος, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά μια απευθείας σύνδεση μεταξύ Παρισιού και Φρανκφούρτης, όπου, ως γνωστόν επικεφαλής της ΕΚΤ είναι και πάλι ένας Γάλλος τραπεζίτης. Μέχρι στιγμής, το Βερολίνο δεν πάει παραπέρα τη συζήτηση, δηλαδή δεν εξηγεί τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι έχει ανοίξει - όπως υποτίθεται ότι έγινε - η γραμμή Παρισιού - Φραγκφούρτης. Δεδομένο, όμως, θα πρέπει να θεωρείται ότι κατά το αμέσως προσεχές διάστημα το σήριαλ θα έχει κι άλλα επεισόδια.

Κατά συνέπεια, αναμένεται με ενδιαφέρον το περιεχόμενό τους...

ZENITH