Skip to main content

Συναγερμός μετά τα διαδοχικά κρούσματα εγκεφαλίτιδας

Σε επιφυλακή είναι οι αρχές στη Κεντρική Μακεδονία μετά τα διαδοχικά κρούσματα εγκεφαλίτιδας και μετά το θάνατο ενός άνδρα ηλικίας 79 ετών, με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, ο οποίος δεν έχει διευκρινισ
Σε επιφυλακή είναι οι αρχές στη Κεντρική Μακεδονία μετά τα διαδοχικά κρούσματα εγκεφαλίτιδας και μετά το θάνατο ενός άνδρα ηλικίας 79 ετών, με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, ο οποίος δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν οφείλεται στον ιό του Δυτικού Νείλου.

Ο 79χρονος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας και είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό (υπέρταση, διαβήτης). Ήδη έχουν σταλεί δείγματα αίματος και εγκεφαλικού υγρού για ανάλυση στο Α΄ Μικροβιολογικό Εργαστήριο του ΑΠΘ και τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στην ημέρα ή το πολύ αύριο.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων πάντως για δύο από τα έντεκα περιστατικά εγκεφαλίτιδας έδειξαν ότι πράγματι οι ασθενείς προσβλήθηκαν από τον ιό του Δυτικού Νείλου, χωρίς ωστόσο να ενοχοποιείται αποκλειστικά αυτός για την κατάσταση της υγείας τους.

Εξάλλου, εκκρεμεί η τελική τεκμηρίωση της διάγνωσης με τεχνικές μοριακής βιολογίας. Πάντως και για τις υπόλοιπες εννέα περιπτώσεις υπάρχουν ενδείξεις ότι η εγκεφαλίτιδα προήλθε από τον συγκεκριμένο ιό.

ZENITH