Skip to main content

Συναγερμός στο Λευκό Οίκο μετά από ισχυρή έκρηξη

Ένας ισχυρός θόρυβος που ακούστηκε στον νότιο κήπο του Λευκού Οίκου λίγο πριν αναχωρήσουν με ελικόπτερο ο πρόεδρος των ΗΠΑ και η οικογένειά του, προκάλεσε συναγερμό στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Ένας ισχυρός θόρυβος που ακούστηκε στον νότιο κήπο του Λευκού Οίκου λίγο πριν αναχωρήσουν με ελικόπτερο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η οικογένειά του, προκάλεσε συναγερμό στις υπηρεσίες ασφαλείας, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έκρηξη σε όχημα πλανόδιου πωλητή τροφίμων, ενώ η φωτιά που ξέσπασε λέγεται πως έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ίδια πηγή ανέφερε ότι εξαιτίας του θορύβου οι άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας οδήγησαν όλους τους δημοσιογράφους στην αίθουσα όπου γίνονται οι τακτικές ενημερώσεις και κλείδωσαν τις πόρτες, ενώ ο Ομπάμα και η οικογένειά του δεν βρίσκονται πλέον στον νότιο κήπο.

Όπως αναφέρουν αμερικανικά δίκτυα, οι αρμόδιοι για την ασφάλεια του Λευκού Οίκου είχαν ξεκινήσει έρευνα για ένα ύποπτο όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο κοντά στο προεδρικό μέγαρο.

 Οι μυστικές υπηρεσίες λέγεται πως ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος είχε ειδοποιήσει τους αρμόδιους για ένα δεύτερο όχημα που βρισκόταν κοντά στον Λευκό Οίκο.

Την ίδια στιγμή, ο πλανόδιος πωλητής τροφίμων λέγεται πως αντιμετώπισε πρόβλημα με την καντίνα του, στην οποία ξέσπασε φωτιά. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες που κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά, ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό αν τα δύο περιστατικά με τα δύο διαφορετικά οχήματα σχετίζονται. 

ZENITH