Skip to main content

Συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης

Τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης αποτελεί το νομοσχέδιο για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη Βουλή-Υπερψηφίζει επί της α
Τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης αποτελεί το νομοσχέδιο για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη Βουλή. Τ ο νομοσχέδιο υπερψηφίζουν Ν.Δ .και ΛΑ.Ο.Σ., καταψηφίζει το Κ.Κ.Ε., ενώ «παρών» ψηφίζει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η ψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί μήνυμα ότι η κυβέρνηση υπηρετεί με συνέπεια αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε, καθώς και πως δεν κάνει διακρίσεις, αλλά στηρίζει κάθε οικογένεια που έχει ανάγκη.

Ακόμα, πρόσθεσε ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί ηχηρό μήνυμα σε όσους ακόμη καλλιεργούν την απαισιοδοξία και την παραίτηση στους Έλληνες. Σε αυτούς που έλεγαν «πού θα βρείτε τα λεφτά;». «Τα βρήκαμε, όχι για να τα σπαταλήσουμε, αλλά για να τα δώσουμε σε αυτούς που έχουνε πραγματικά ανάγκη».

Για άμεση αναδιανομή του πλούτου, αλλά και σημαντική στήριξη κατά προτεραιότητα των οικογενειών με παιδιά και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων με χαμηλά εισοδήματα, έκανε λόγο ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλλιπος Σαχινίδης, στην ολομέλεια της Βουλής αναφερόμενος στο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός, η πρώτη κατηγορία δικαιούχων περιλαμβάνει 450 χιλιάδες ελληνικές οικογένειες στις οποίες θα διατεθούν περισσότερα από 350 εκατ. ευρώ, με το ύψος της ενίσχυσης ξεκινά από 700 ευρώ και φτάνει τα 1300 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας του δικαιούχου.

Στη δεύτερη, μεγάλη, κατηγορία, στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ο αριθμός των δικαιούχων ξεπερνά τα 2 εκ. άτομα, διάφορων κοινωνικών ομάδων και θα διατεθούν συνολικά πάνω από 700 εκ. ευρώ, ενώ το ύψος της ενίσχυσης σε κάθε περίπτωση είναι από 300 έως 400 ευρώ.

Συνολικά ενισχύονται πάνω από 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά με 1 δις ευρώ περίπου, ενώ η ενίσχυση αυτή δε φορολογείται. Το έκτακτο επίδομα θα δοθεί σε δύο ισόποσες δόσεις, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται έως το τέλος αυτού του χρόνου και τη δεύτερη εντός του πρώτου εξαμήνου του 2010.

ZENITH