Skip to main content

Συναίνεση θα ζητήσει σήμερα ο πρωθυπουργός

Κρίσιμες συναντήσεις με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, θα έχει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου με στόχο την εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης στην εφαρμογή των σκληρών μ
Κρίσιμες συναντήσεις με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, θα έχει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός. Οι συναντήσεις θα γίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, με πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου και στόχο θα έχουν την εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης στην εφαρμογή των μέτρων που θα ανακοινωθούν.

Ήδη, ο κ. Παπανδρέου με τη χθεσινοβραδινή του ομιλία σε συνέδριο του Economist στην Αθήνα, προέβη σε μια εκτενή περιγραφή της επόμενης μέρας στην Ελλάδα, κάτι το οποίο αναμένεται ότι θα κάνει αναλυτικότερα σήμερα, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σε ό,τι αφορά στο σχέδιο σωτηρίας, μετά και τη γερμανική συγκατάθεση, έχει οριστικοποιηθεί, όπως έκλεισε και η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της ΕΕ, για την ενεργοποίησήτου.

Ο 14ος και ο 13ος μισθός στον δημόσιο τομέα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι καταργούνται, ενώ επίκειται αύξηση των έμμεσων φόρων σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα, όπως και συστημική αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Οι ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στο επόμενο 24ωρο.

ZENITH