Skip to main content

Συνάντηση Διαμαντοπούλου - Ιερώνυμου

Για νέα εποχή στις σχέσεις εκκλησίας- κράτους έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία υποδέχθηκε το πρωί στο γραφείο της τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών
Για νέα εποχή στις σχέσεις εκκλησίας- κράτους έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία υποδέχθηκε το πρωί στο γραφείο της τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Στη συνάντηση που είχαν σήμερα συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα ζητήματα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και της δια βίου επιμόρφωσης των στελεχών της Εκκλησίας.

«Χρωστούσα μια εθιμοτυπική επίσκεψη στην κ. υπουργό και συγχρόνως συζητήσαμε θέματα που απασχολούν όλους μας», δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος, σημειώνοντας πως «η συζήτηση ήταν θερμή και ενδιαφέρουσα, ανταλλάξαμε απόψεις και πιστεύω ότι πήγαμε μερικά βήματα πιο μπροστά».

Όπως ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, συζήτησε επίσης με την υπουργό για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και περισσότερο για τα παιδιά που παρουσιάζουν νοητική υστέρηση, για την παιδεία τους, την εκπαίδευσή τους. Μάλιστα, ο κ. Ιερώνυμος μετέφερε μερικές εμπειρίες που απεκόμισε από ένα σχετικό ταξίδι στη Γερμανία για αυτά τα παιδιά.

«Ήταν χρήσιμες οι απόψεις που ακούστηκαν από τις δύο πλευρές και δεν μένει παρά να συναντηθούμε πάλι, να μιλήσουμε για τα επόμενα βήματα», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι δεν συζητήθηκαν οι συγχωνεύσεις Εκκλησιαστικών Σχολών.

Από την πλευρά της η κ. Διαμαντοπούλου επεσήμανε πως «έγινε κατανοητό ότι η Εκκλησία και το Κράτος με διακριτούς ρόλους μπορούν να συνεργαστούν με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να έχουμε αποτελέσματα προς όφελος του λαού μας».

Σύμφωνα με την υπουργό, «ο χώρος της Εκκλησιαστικής Παιδείας, στο σύνολό του, από τα λύκεια μέχρι τις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, ο χώρος της Δια Βίου Μάθησης- που είναι και η μεγάλη αλλαγή που παρουσιάσαμε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο- αλλά και η συνεργασία της Εκκλησίας και του Υπουργείου Παιδείας, σε θέματα που αφορούν την ειδική εκπαίδευση, την εκπαίδευση παιδιών στο χώρο της παραβατικότητας και των ναρκωτικών, είναι χώροι που μπορεί να υπάρχει πολύ σοβαρή συνεργασία».

Σημείωσε, τέλος, ότι «το οργανωμένο εκπαιδευτικό σύστημα με τον εθελοντισμό της Εκκλησίας μπορούν να έχουν άριστα αποτελέσματα» και πρόσθεσε ότι «η Παρουσία του Αρχιεπισκόπου και σε αυτό το χώρο είναι μια εγγύηση για μια νέα εποχή στη σχέση Εκκλησίας και Κράτους».

ZENITH