Skip to main content

Συνάντηση Διαμαντοπούλου με ΕΣΕΕ

Για συνεργασία του υπουργείου Παιδείας με τους φορείς της οικονομίας στα θέματα επαγγελματικής κατάρτισης δεσμεύτηκε η υπουργός, η οποία είχε συνάντηση με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελλην
Για συνεργασία του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τους φορείς της οικονομίας στα θέματα επαγγελματικής κατάρτισης δεσμεύτηκε η υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία είχε συνάντηση με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

«Ο χώρος της επαγγελματικής κατάρτισης και της Δια Βίου εκπαίδευσης είναι το αντικείμενο συνεργασίας με τους παραγωγικούς φορείς και τους φορείς της οικονομίας. Ιδιαίτερα στο χώρο του εμπορίου, υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην πιστοποίηση των φορέων της εκπαίδευσης και τη συμμετοχή των εμπόρων στη διαμόρφωση της πολιτικής της Δια Βίου εκπαίδευσης», σημείωσε η υπουργός, επισημαίνοντας ακόμη πως εξαιρετικά σοβαρό είναι το θέμα του ψηφιακού αναλφαβητισμού των εμπόρων και η ανάγκη συγκροτημένης εκπαίδευσης τους.

Καταλήγοντας, η κα Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε καθοριστικό για όλη την οικονομία -και ιδιαιτέρως για το εμπόριο και τους εργαζόμενους στον τομέα- το ζήτημα του εθνικού συστήματος πιστοποίησης των επαγγελματικών προσόντων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Δημήτρης Αρμενάκης, σημείωσε πως το υπουργείο Παιδείας δεν αφορά μόνο στους εκπαιδευτικούς, αλλά όλη την κοινωνία, ιδίως την αγορά.

«Θέλουμε μια παιδεία η οποία θα προετοιμάζει τους εργαζόμενους, ούτως ώστε εύκολα, την άλλη μέρα, να βρίσκουν δουλειά», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, ενώ, όπως έκανε γνωστό, στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης τα θέματα του επιχειρησιακού προγράμματος και η συμμετοχή των κοινωνικών φορέων της αγοράς στην επιτροπή παραγωγής του επιχειρησιακού προγράμματος.

ZENITH