Skip to main content

Συνάντηση Ευθυμιάδη - Παπαδάκη

Οι ελλείψεις στις υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της «Θεσσαλονίκη - η πόλη μπροστά», Ν. Ευθυμιάδης, με τον πρόεδρο και
Οι μεγάλες ελλείψεις στις υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης πολιτών «Θεσσαλονίκη – η πόλη μπροστά», Νίκος Ευθυμιάδης, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΑΘ ΑΕ, Νίκο Παπαδάκη.

Ο κ. Παπαδάκης τόνισε ότι ένας ολόκληρος σχεδιασμός έργων που θα βελτιώσει τις παροχετευτικές δυνατότητες της εταιρίας καρκινοβατεί και ο μόνος λόγος που η πόλη δεν αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα προβλήματα υδροδότησης είναι η αύξηση των ποσοτήτων νερού στους ταμιευτήρες λόγω των βροχοπτώσεων των τελευταίων μηνών.

Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε, ο μοναδικός κεντρικός αποχετευτικός αγωγός δεν επαρκεί, με συνέπεια να υπερχειλίζει όταν σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις. Καθώς, μάλιστα, η λειτουργία του βιολογικού στον Γαλλικό είναι προβληματική, τα ακατέργαστα λύματα οδηγούνται στην θάλασσα. Το πρόβλημα αυξάνεται από την Μονάδα Κατεργασίας των Αποβλήτων της ΒΙΠΕΘ Σίνδου που υπολειτουργεί και στέλνει τα λύματα της περιοχής στην παρακείμενη τάφρο και στη συνέχεια στον Θερμαϊκό. 

«Όλα τα παραπάνω είναι κατανοητό ότι είναι οι κύριες αιτίες της μόλυνσης του κόλπου της Θεσσαλονίκης και αν δεν υπάρχει παρέμβαση για τη βελτίωση της κατάστασης δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για την αναγέννηση της θάλασσας της πόλης. Η νέα δημοτική αρχή οφείλει να παρέμβει αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της και όχι να αδιαφορεί μεταθέτοντας τις σε άλλους», τόνισε ο κ. Ευθυμιάδης.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η επόμενη δημοτική διοίκηση σε στενή συνεργασία με τους φορείς της πόλης και με την ΕΥΑΘ ΑΕ θα δημιουργήσει ενιαίο μέτωπο για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και απόδοση στην πόλη και τους ανθρώπους της όλων όσων τους οφείλονται.

ZENITH