Skip to main content

Συνάντηση Ιερώνυμου-Τσίπρα για τη φορολόγηση της Εκκλησίας

Άνθρακα χαρακτήρισε το μύθο της μεγάλης Εκκλησιαστικής περιουσίας ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης της Ελλάδος Ιερώνυμος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Άνθρακα χαρακτήρισε το μύθο της μεγάλης εκκλησιαστικής περιουσίας ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης της Ελλάδος, Ιερώνυμος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

«Είναι ανάγκη, όχι μόνο η Εκκλησία, αλλά όλα τα κόμματα να συζητήσουμε προκειμένου να αποδειχτεί ότι ο μύθος αυτός είναι άνθρακας», τόνισε ο Ιερώνυμος.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως η κοινωνία ζητά δικαιοσύνη και στη φορολόγηση. «Η αφετηρία μας είναι οι διακριτοί ρόλοι που θα βοηθήσουν και την Εκκλησία και το κράτος, προκειμένου να καταγραφεί η εκκλησιαστική περιουσία», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

 Επίσης, όσον αφορά στην αυριανή σύνοδο κορυφής, τόνισε πως η κυβέρνηση έκανε λανθασμένους χειρισμούς, αλλά οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να αντιληφθούν πως αύριο δεν κρίνεται το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και το μέλλον της Ευρωζώνης.

ZENITH