Skip to main content

Συνάντηση Κοντονή - Τσίπρα για το ενδεχόμενο λουκέτου στα γήπεδα

Την πρότασή για διακοπή όλων των πρωταθλημάτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα παρουσιάσει σήμερα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

Την πρότασή του για διακοπή όλων των πρωταθλημάτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με αφορμή όσα διαδραματίστηκαν στο επεισοδιακό ντέρμπι «αιωνίων» αλλά και τα όσα ακολούθησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Super League, αναμένεται να παρουσιάσει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή.

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Κοντονής ξεκαθάρισε πως η πολιτεία δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και θα λάβει μέτρα για την πάταξη της βίας στα γήπεδα. Ερωτηθείς εάν θα προχωρήσει η διακοπή των πρωταθλημάτων, απάντησε: «Όλα τα εξετάζουμε».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι την επόμενη σεζόν δεν πρόκειται να ξεκινήσει κανένα πρωτάθλημα, αν δεν εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

«Είναι αδιανόητα αυτά που συμβαίνουν στα γήπεδα, αυτά που συνέβησαν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας ξεπέρασαν κάθε όριο» είπε ο υφυπουργός, ενώ σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του ΔΣ της Σούπερ Λιγκ είπε ότι η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί και διερωτήθηκε «ποιο το μήνυμα στην κοινωνία όταν οι διοικούντες στο ποδόσφαιρο συμπεριφέρονται έτσι».

Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι η Πολιτεία «δεν έχει δυνατότητα να επέμβει πειθαρχικά στις ομάδες που εμφανίζονται να παρανομούν», λέγοντας πως «όλο αυτό το κομμάτι είναι στην πειθαρχική δικαιοδοσία της Αρχής που διοργανώνει το πρωτάθλημα».
Τη θέση του κ. Κοντονή περί διακοπής των διοργανώσεων στηρίζει και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Ο κ. Κοντονής θα συναντηθεί στις 13:00 με τους προέδρους της ΕΠΟ, της Σούπερ Λιγκ και τη Football League, προκειμένου να τους ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ενώ στις 17:00 έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον ΠΣΑΠ.


 

ZENITH