Skip to main content

Συνάντηση ΟΛΘ- ΔΣΘ για το νέο δικαστικό μέγαρο

Σε καταρχήν συμφωνία φαίνεται να κατέληξαν ΟΛΘ και ΔΣΘ για την ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου εντός του λιμανιού της πόλης.
Σε θετικό κλίμα και με διάθεση προώθησης της λύσης της ανέγερσης νέου δικαστικού μεγάρου, σε έκταση του λιμανιού, πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνάντηση του νέου προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) Στ. Αγγελούδη με τον πρόεδρο του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου (ΔΣΘ) Μ. Λαμτζίδη.

Στη συνάντηση που έγινε κεκλεισμένων των θυρών και με πρωτοβουλία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Δ.Σ.Θ.), συμμετείχε, επίσης, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Δημήτραινας και ο διευθύνων σύμβουλος της «Θέμις Κατασκευαστικής» Βασίλης Χανδακάς.

Όπως έγινε γνωστό, όλοι οι συμμετέχοντες διατύπωσαν τη βούληση να γίνει το νέο δικαστικό μέγαρο -που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά προς το υπάρχον- σε έκταση μέσα στο λιμάνι και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις με άλλους φορείς της πόλης -όπως επί παραδείγματι το Τεχνικό Επιμελητήριο και τον Οργανισμό Ρυθμιστικού- ώστε να διατυπώσουν τις απόψεις τους και να βρεθεί ένας κοινός τόπος για την υλοποίηση του έργου.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο πρόεδρος του Δ.Σ.Θ. είπε ότι είναι απαίτηση όλου του νομικού κόσμου της πόλης να κατασκευαστεί το νέο δικαστικό μέγαρο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύτατο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει το υπάρχον κτήριο.

Επανέλαβε ότι ο χώρος μέσα στο λιμάνι -απέναντι από το υφιστάμενο μέγαρο- είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση και ζήτησε συγκεκριμένες δεσμεύσεις επί του θέματος από την Πολιτεία έως τον προσεχή Σεπτέμβριο ενόψει της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

ZENITH