Skip to main content

Συνάντηση Παπούλια με ευρωβουλευτές

Το περιβάλλον ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο, Έλληνες ευρωβουλευτές.
Το περιβάλλον ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο, οι ευρωβουλευτές Κρίτων Αρσένης, Θεόδωρος Σκυλακάκης και Μιχάλης Τρεμόπουλος, οι οποίοι συμμετέχουν στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε πολύ έντονη την περιβαλλοντική κρίση, υποδεχόμενος τους ευρωβουλευτές.

Ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι η κρίση αυτή «κινδυνεύει να μας οδηγήσει σε μία μέγγενη, γιατί πρέπει ταυτόχρονα να δαπανούμε για την οικονομική, για να την ξεπεράσουμε και να διαφυλάξουμε το περιβάλλον σε μία πολύ δύσκολη εποχή και σε σχέση με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τη γη, τον τρόπο που εμφανιζόμαστε προς τα έξω».

Έχουμε πολύ μεγάλες περιβαλλοντικές πιέσεις, για τις οποίες πρέπει και να δαπανήσουμε χρήματα, πρόσθεσε ο κ. Σκυλακάκης.

Ο κ. Τρεμόπουλος ανέφερε ότι «στην περίοδο αυτή της οικονομικής κρίσης, που είναι φαινόμενο διεθνές και όχι μόνο Ελλάδας ή ευρωπαϊκού νότου, το περιβάλλον μπορεί να είναι και ένα από τα βασικά θύματα εκτός από τις άλλες κοινωνικές επιπτώσεις».

Ο κ. Αρσένης τόνισε ότι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δίνονται μάχες και για το περιβάλλον και πρόσθεσε:

«Υπάρχει μία πιο συντηρητική τάση του κοινοβουλίου αυτή την περίοδο. Δίνουμε μάχες για να κρατήσουμε τη δυναμική, να μείνει στην πρωτοπορία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση στα θέματα περιβάλλοντος».

Ο κ. Παπούλιας παρατήρησε ότι υπάρχει μία ευαισθησία γενικότερα στα θέματα περιβάλλοντος.

«Πράγματι υπάρχει. Πάντα το Κοινοβούλιο είναι το πιο ευαίσθητο κομμάτι», είπε ο κ. Σκυλακάκης, για να προσθέσει ο κ. Παπούλιας ότι το Ευρωκοινοβούλιο είναι «και το πλέον δημοκρατικό».

«Και το πλέον δημοκρατικό και αυτό που πιέζει τα άλλα όργανα, το Συμβούλιο και την Επιτροπή, για περισσότερο φιλοπεριβαλλοντικές λύσεις», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Σκυλακάκης.

ZENITH