Skip to main content

Συνάντηση Παπούλια- Μουμπάρακ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος βρέθηκε για λίγες ώρες στην Ελλάδα, είχε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος βρέθηκε για λίγες ώρες στην Ελλάδα, είχε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα. «Επιβεβαιώνετε, με την παρουσία σας, ακόμη μια φορά τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών μας», είπε ο κ. Παπούλιας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Αιγύπτου.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι «υπάρχουν ακόμη περιθώρια να διευρύνουμε τις επαφές μας στον οικονομικό, στον εμπορικό τομέα».

Ο κ. Παπούλιας δήλωσε ακόμα ότι χαίρεται ιδιαίτερα γιατί οι Έλληνες επιχειρηματίες επενδύουν στην Αίγυπτο, σημειώνοντας πως οι ελληνικές επενδύσεις είναι σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Μουμπάρακ επεσήμανε πως οι ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις είναι πολύ παλαιές. «Υπάρχει μια συνεχής και πολύ παλαιά συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας», πρόσθεσε και σημείωσε ότι η Αλεξάνδρεια είναι ο μεγαλύτερος μάρτυρας γι’ αυτό το γεγονός.

«Γιατί η Αλεξάνδρεια είχε πάρα πολλούς Έλληνες και συνεχίζουν να υπάρχουν και σήμερα, και πολλοί από αυτούς πήραν την αιγυπτιακή υπηκοότητα», κατέληξε.

ZENITH