Skip to main content

Συνάντηση ΣΕΒ με ΓΣΕΕ για τη συλλογική σύμβαση

Κρίσιμη συνάντηση θα έχουν σήμερα Τρίτη οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και του ΣΕΒ, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Κρίσιμη συνάντηση θα έχουν σήμερα Τρίτη οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και του ΣΕΒ, στα γραφεία του δεύτερου, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

Την συνάντηση είχε αιτήσει η ΓΣΕΕ, η οποία έχει ζητήσει συνεννόηση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, χωρίς την κρατική παρέμβαση, ώστε να επέλθει συμφωνία για την ΕΓΣΣΕ.

Εξάλλου, η συνομοσπονδία απείχε από τη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ του Ανδρέα Λοβέρδου και των εργοδοτών, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπουργός ζήτησε από τους εργοδοτικούς φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους ως τις 15 Ιουνίου.

Πάντως, οι απαιτήσεις του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν βρίσκουν σύμφωνους ούτε τους εργαζομένους, ούτε τους εργοδότες, με αποτέλεσμα οι όποιες διαπραγματεύσεις να οδηγούνται κατά πάσα πιθανότητα σε αδιέξοδο.

ZENITH