Skip to main content

Συνάντηση συνεργασίας Δρούτσα-Νταβούτογλου στο Λονδίνο

Ο κ. Δρούτσας μετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών (LSE) με θέμα συζήτησης τις προοπτικές και τις θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.
Στο Λονδίνο βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας για να μετάσχει την Πέμπτη στη Διεθνή Διάσκεψη για το Αφγανιστάν. Ο κ. Δρούτσας μετείχε την Τετάρτη σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών (LSE) με θέμα συζήτησης τις προοπτικές και τις θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Εξήγησε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης στα θέματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, του Κυπριακού, των εξελίξεων στα Βαλκάνια και το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Μετά τη συζήτηση στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου ο κ. Δρούτσας είχε συνάντηση με τον υπουργό των Εξωτερικών της Αυστραλίας κ. Σμίθ, ενώ την Πέμπτη, στο περιθώριο της Διάσκεψης για το Αφγανιστάν θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και με τον υπουργό των Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κ. Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Δρούτσας θα έχει δείπνο εργασίας με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ZENITH