Skip to main content

Συνάντηση των εργαζομένων του Τ.Τ. με Παπαρήγα και Κουβέλη

Με το σύλλογο εργαζομένων του ΤΤ συναντήθηκε η γραμματέας του ΚΚΕ και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των κομμάτων για την πρόταση της Πειραιώς.
 Συνάντηση πραγματοποίησε ο σύλλογος εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) με τη γραμματέα του ΚΚΕ, Α. Παπαρήγα, και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλη, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων για τις εξελίξεις αναφορικά με την πρόταση εξαγοράς του ΤΤ από την τράπεζα Πειραιώς.

Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι το ΚΚΕ είναι εναντίον του ιδιωτικοποιήσεων. Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση του Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας, έτσι όπως έχει διατυπωθεί από την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς, είναι μια επιλογή του χρηματιστικού και βιομηχανικού κεφαλαίου να διαμορφωθούν δύο - τρεις μεγάλοι, απόλυτα ιδιωτικοί, τραπεζικοί όμιλοι, προκειμένου να ανταγωνιστούν μεταξύ τους για την πίτα της αγοράς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς», δήλωσε η γγ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τα μέλη του προεδρείου εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι το κόμμα της λαμβάνει, επίσης, υπόψη ότι «θα θιγούν καίρια οι εργασιακές σχέσεις και η σταθερότητα της δουλειάς στους εργαζομένους στους ομίλους αυτούς». Τέλος, δήλωσε ότι «θα υπάρξουν ακόμα χειρότερες συνέπειες για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, γιατί ακριβώς θα δυναμώσει η δύναμη και η επιβολή του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της πολιτικής εξουσίας».

Από την πλευρά του, ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι είναι υπέρ του δημοσίου ελέγχου και κοινωνικού ρόλου ενός κρατικού πυλώνα τραπεζών με τη συμμετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ώστε να παρεμβαίνει αποτελεσματικά σε ολιγοπωλειακές καταστάσεις και συμπεριφορές.

ZENITH