Skip to main content

Συνάντηση Τρισέ για τα stress tests

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ θα συναντηθεί με εκπροσώπους των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών στις 21 Ιουλίου, για να τους ζητήσει τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν Κλοντ Τρισέ θα συναντηθεί με εκπροσώπους των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών στις 21 Ιουλίου στη Φρανκφούρτη, για να τους ζητήσει τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής (stress test), δήλωσε σήμερα μία τραπεζική πηγή. Η ΕΚΤ αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ είχε δηλώσει την Κυριακή ότι τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής θα δημοσιευθούν «γύρω στις 23 Ιουλίου». Μία τακτική συνάντηση του συμβουλίου των διοικητών της ΕΚΤ είναι προγραμματισμένη για τις 22 Ιουλίου.

Τα τεστ αντοχής έχουν στόχο να ελέγχουν την ικανότητα αντίστασης των τραπεζικών ιδρυμάτων σε έκτακτες οικονομικές και χρηματοπιστωτικές συνθήκες.

Σύμφωνα με μία ευρωπαϊκή πηγή, σε τεστ αντοχής θα υποβληθούν χωρίς αμφιβολία περίπου 100 τράπεζες, ενώ την προηγούμενη χρονιά είχαν υποβληθεί μόνο 22. Τα αποτελέσματα των περσινών τεστ δεν είχαν δημοσιοποιηθεί.

Σύμφωνα, πάντως, με τους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών που είχαν πρόσβαση στα στοιχεία, τα αποτελέσματα είχαν δείξει ότι οι τράπεζες που ελέγχθηκαν είχαν «αρκετό κεφάλαιο».

ZENITH