Skip to main content

Συνεδρίαση και σεμινάριο της ΕτΠ στην Καβάλα

Σημαντική συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα στην Καβάλα.
Η Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού θα απασχολήσει, την προσεχή Δευτέρα, τα στελέχη της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε., που θα συνέλθουν στην Καβάλα –παράλληλα με τη συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής για την Οικονομική και Κοινωνική Πολιτική της ΕτΠ.

Η Υπερνομαρχία Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης και ο δήμος Καβάλας (οι επικεφαλής των οποίων συμμετέχουν ενεργά αυτήν την περίοδο στις δραστηριότητες της Επιτροπής των Περιφερειών) συνδιοργανώνουν τις εκδηλώσεις, που σκοπό έχουν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της σοβαρότερης οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη μεταπολεμικά.

Ειδικότερα, το θέμα της Καταπολέμησης της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού θα εξεταστεί διεξοδικά το πρωί της Δευτέρας σε σεμινάριο, με τη συμμετοχή ειδικών και στελεχών της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε. Η μείωση της Φτώχειας στην Ενωμένη Ευρώπη αποτελεί βασικό προσανατολισμό της ΕτΠ, που έχει αποδυθεί σε αγώνα εξασφάλισης πόρων για να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης κατά τουλάχιστον 25% του ευρωπαϊκού πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Οι εκδηλώσεις της Επιτροπής των Περιφερειών θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας στο ξενοδοχείο Λούσυ της Καβάλας.

ZENITH