Skip to main content

Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Συνήλθε σήμερα, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο μητροπολίτης Φθιώτιδος, Νικόλαος, ενημέρωσε τους συνοδικούς ιεράρχες γ
Συνήλθε σήμερα, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο μητροπολίτης Φθιώτιδος, Νικόλαος, ενημέρωσε τους συνοδικούς ιεράρχες για τη συνάντηση, που είχε με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Μετέφερε τις απόψεις του υπουργείου σχετικά με την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση, για τη λήψη επιβεβλημένων μέτρων με σκοπό την καλύτερη λειτουργία τους εντός των συγχρόνων δεδομένων. Το θέμα θα συζητηθεί στην αυριανή συνάντηση με τους Μητροπολίτες, στις περιφέρειες των οποίων λειτουργούν Εκκλησιαστικά Σχολεία, και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Η Σύνοδος απεφάσισε να αποστείλει παραινετική και υποστηρικτική Εγκύκλιο, η οποία θα απευθύνεται στον πιστό λαό και θα αναγνωσθεί σε όλους τους Ιερούς Ναούς, την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, σχετικά με την «αντιμετώπιση της παγκόσμιας κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, η οποία δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα και προκαλεί πόνο στον λαό».

Επιπλέον, η Σύνοδος εξέτασε την εκλογή του νέου ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και αποφάσισε τη μη έγκριση της εκλογής, ως μη νομίμου και κανονικής.

ZENITH