Skip to main content

Συνεδρίαση του δικτύου βαλκάνιων δημάρχων στη Θεσσαλονίκη

Με ψήφισμά τους οι δήμαρχοι ζητούν από τις ηγεσίες των βαλκανικών χωρών να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το 2014 τα Δυτικά Βαλκάνια και η Τουρκία να πάρουν το «πράσινο φως» για την είσο
Έκκληση προς τις ηγεσίες των βαλκανικών χωρών να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το 2014 τα Δυτικά Βαλκάνια και στη συνέχεια η Τουρκία να πάρουν το «πράσινο φως» για την είσοδό τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση απευθύνουν με ψήφισμά τους οι δήμαρχοι των βαλκανικών πόλεων που συμμετέχουν στο δίκτυο Βalcinet.

Οι δήμαρχοι του δικτύου κατέληξαν στο ψήφισμα μετά την 10η επετειακή συνεδρίαση του Βalcinet, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Με το ψήφισμα οι δήμαρχοι καλούν τις κυβερνήσεις να προχωρήσουν στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ουσιαστικής αποκέντρωσης με στόχο την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Για το θέμα της εγκληματικότητας, οι δήμαρχοι του δικτύου καλούν τις κυβερνήσεις των βαλκανικών χωρών να ενισχύσουν την προσπάθεια ένταξης των χωρών στη ζώνη Σένγκεν, με άμεσο στόχο το 2011 για τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και στη συνέχεια για τις υπόλοιπες χώρες.

Στη συνάντηση των βαλκάνιων δημάρχων της Θεσσαλονίκης συμμετείχαν οι μεγάλες πόλεις από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία,  τα Σκόπια, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Σερβία και την Αλβανία.

ZENITH