Skip to main content

Συνεδριάζει το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης εν όψει συνεδρίου

Δυο εισηγήσεις αναμένονται στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συνέλευσης την Κυριακή το πρωί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

του Τάσου Τασιούλα

Μια εβδομάδα πριν από τη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, που θα καθορίσει τις διαδικασίες για το συνέδριο του Μαΐου και για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος, τα μέλη της Νομαρχιακής Συνέλευσης του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης συνεδριάζουν την Κυριακή.

Η συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής έχει προσδιοριστεί για τις 20 Μαρτίου 2015. Την Κυριακή, στις 11 το πρωί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, τα μέλη της Νομαρχιακής Συνέλευσης θα συνεδριάσουν με μοναδικό αντικείμενο την πορεία προς το κρίσιμο συνέδριο και τη στάση που θα κρατήσουν το μεσοδιάστημα.

Κύριο μέλημα, όπως λένε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, είναι να διασφαλιστεί μια διαφανής και αξιόπιστη διαδικασία, να γίνει ουσιαστική πολιτική συζήτηση για το κίνημα και την πορεία του στο μέλλον, να τεθούν αξιακά ζητήματα και να επιχειρηθεί σε νέα υγιή βάση η συσπείρωση και επανένωση του χώρου της κεντροαριστεράς, που σήμερα χαρακτηρίζεται «ορφανός».

Τα μέλη της Νομαρχιακής Συνέλευσης θεωρούν ότι είναι αναγκαίο όσο ποτέ το συνέδριο του Μαΐου να είναι ενωτικό, διότι ελλοχεύει πλέον ο κίνδυνος ακόμη και της διάλυσης. Η πολυδιάσπαση του χώρου της κεντροαριστεράς οδήγησε στην αναγκαστική φυγή πολλών προς το ΣΥΡΙΖΑ, όπου αν και δεν τους εκφράζει αποτέλεσε στις τελευταίες εκλογές… μονόδρομο, υποστηρίζουν. Επίσης, τονίζουν ότι η πολυδιάσπαση τελικά δε βοηθά κανέναν από τους κεντροαριστερούς σχηματισμούς και πως το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να επανενωθεί ο χώρος, λαμβανομένων υπόψη και των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων.

Την κεντρική εισήγηση στη συνεδρίαση της Κυριακής θα κάνει ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Χρόνης Μακρίδης, όμως αναμένεται και ο πρώτος σε σταυρούς στην Α’ Θεσσαλονίκης, Αντώνης Σαουλίδης να κάνει δική του εισήγηση, αφού είναι γνωστός ο «πάγος» στις σχέσεις τους. «Πάγος» μετά το αίτημα του κ. Σαουλίδη για άμεση σύγκληση της Νομαρχιακής για να εξετάσει τα αίτια της ήττας και εκλογή νέας ηγεσίας στα τοπικά κομματικά όργανα. Τότε ο κ. Μακρίδης δεν είχε αρνηθεί, αλλά πέταξε την… μπάλα στην κερκίδα, τονίζοντας ότι θα γίνει και η συγκεκριμένη συνεδρίαση, αλλά σε επόμενο χρονικό διάστημα…

ZENITH