Skip to main content

Συνελήφθη 25χρονος για τη δολοφονία του βενζινοπώλη

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ένας 25χρονος ομογενής, για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία, ληστεία και Νόμο Περί Όπλων.
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ένας  25χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία, ληστεία και Νόμο Περί Όπλων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 25χρονος, στις 20 Μαρτίου 2009, μαζί με 2 άτομα επιχείρησε να εισέλθει ανεπιτυχώς εντός πρατηρίου υγρών καυσίμων στην περιοχή του Καλοχωρίου. Στη συνέχεια, με την απειλή πιστολιών, αφαίρεσαν από 24χρονη ημεδαπή, η οποία βρισκόταν εντός του Ι.Χ. αυτοκινήτου της, στο χώρο του πρατηρίου, την τσάντα της, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά της αντικείμενα και έγγραφα, ενώ διέφυγαν με το αυτοκίνητό της, το οποίο εγκατέλειψαν αργότερα σε δρόμο της πόλης.

Δύο μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 27 Μαΐου 2009, o συλληφθείς, μαζί με άλλο άτομο, το οποίο, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα - προανάκριση, είναι 31χρονος αλλοδαπός και αναζητείται, μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην προέκταση της οδού Μακρυγιάννη, στον Εύοσμο. Εκεί, ένας εκ των δύο κατευθύνθηκε προς το ταμείο, όπου συνεπλάκη με τον 56χρονο ιδιοκτήτη του πρατηρίου και τον πυροβόλησε στην κοιλιακή χώρα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του στις 29 Ιουνίου του 2009, νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο της πόλης.

Επίσης, τον Ιούνιο του 2009, σε βάρος του συλληφθέντα και του αναζητούμενου 31χρονου αλλοδαπού σχηματίσθηκε δικογραφία για ένοπλη ληστεία, που τέλεσαν στις 20 Μαΐου του 2009 στη Μενεμένη, σε βάρος των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνεχίζονται οι έρευνες για την εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας των δύο αγνώστων δραστών και τον εντοπισμό και σύλληψη του 31χρονου αλλοδαπού, για τον οποίο εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης.

ZENITH