Skip to main content

Συνελήφθη 49χρονος για μεταφορά λαθραίων τσιγάρων

Συνελήφθη 49χρονος ο οποίος την Παρασκευή το απόγευμα στο 238χλμ της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, για μεταφορά 350.000 πακέτων λαθραίων τσιγάρων.
Συνελήφθη 49χρονος ο οποίος την Παρασκευή το απόγευμα στο 238χλμ της εθνικής οδού Αθηνών Θεσσαλονίκης, για μεταφορά 350.000 πακέτων λαθραίων τσιγάρων.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για λαθρεμπορία τσιγάρων, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 49χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 350.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία και κατασχέθηκαν. Επιπλέον σε εσωτερικούς χώρους του οχήματος, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ινδικής κάνναβης βάρους 200 γραμμαρίων, ηρωΐνης βάρους τριών γραμμαρίων και κοκαΐνης βάρους τριών γραμμαρίων.

Επιπρόσθετα, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του συλληφθέντος, στο Ίλιον Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 250 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Όπως επίσης διαπιστώθηκε, το φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε, κυκλοφορούσε παράνομα, χωρίς άδεια κυκλοφορίας και έφερε πλαστές πινακίδες.

Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Οικονομικές και Τελωνειακές Υπηρεσίες, οι οποίες συνδράμουν το έργο της προανάκρισης, καθώς εκτίμηση της αστυνομίας είναι ότι ο συλληφθείς είναι μέλος οργανωμένου κυκλώματος, που δραστηριοποιείται στο λαθρεμπόριο και εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες.

ZENITH