Skip to main content

Συνελήφθη ένας ακόμη εκτελεστής του Σέρβου πρωθυπουργού

Σέρβοι αστυνομικοί συνέλαβαν, σήμερα το πρωί, στα σύνορα Κροατίας - Σερβίας, τον Μίλος Σίμοβιτς, που έχει καταδικαστεί ερήμην σε 30 χρόνια κάθειρξη, για τη δολοφονία του πρωθυπουργού της Σερβίας, Ζόρα
Σέρβοι αστυνομικοί συνέλαβαν, σήμερα το πρωί, στα σύνορα Κροατίας - Σερβίας, τον Μίλος Σίμοβιτς, μέλος της «Μαφίας του Ζέμουν», που έχει καταδικαστεί ερήμην σε 30 χρόνια κάθειρξη, για τη δολοφονία του πρωθυπουργού της Σερβίας, Ζόραν Τζίντζιτς.

Ο Μίλος Σίμοβιτς συνελήφθη, ενώ προσπαθούσε να διασχίσει παράνομα τα σύνορα και να περάσει από την Κροατία στη Σερβία.

Η κροατική αστυνομία αναζητούσε τον Σίμοβιτς, επειδή την Τρίτη πυροβόλησε τον Σρέτκο Κάλινιτς, επίσης μέλος της «Μαφίας του Ζέμουν», ο οποίος έχει καταδικασθεί από το ειδικό σερβικό δικαστήριο για το οργανωμένο έγκλημα, σε 30 χρόνια κάθειρξη για τη δολοφονία του Ζόραν Τζίντζιτς.

Οι Κάλινιτς και Σίμοβιτς διέφευγαν τη σύλληψη από το Μάρτιο του 2003, όταν δολοφονήθηκε ο πρωθυπουργός της Σερβίας και δικάστηκαν ερήμην και καταδικάστηκαν σε 30 χρόνια κάθειρξη.

Στον Κάλινιτς έχει επιβληθεί, επίσης, ποινή κάθειρξης 40 ετών για συμμετοχή σε 19 δολοφονίες, τρεις απαγωγές και δύο τρομοκρατικές ενέργειες. Η κροατική αστυνομία συνέλαβε τον Κάλινιτς σε προάστιο του Ζάγκρεμπ, έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών, κατά την οποία τον τραυμάτισε ο Μίλος Σίμοβιτς.

ZENITH