Skip to main content

Συνελήφθη στη Λιβύη ο Μπατατούδης

Στην Λιβύη συνελήφθη ο πρώην μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του ΠΑΟΚ Γιώργος Μπατατούδης. Αναμένεται σύντομα να εκδοθεί στην χώρα μας, για να εκτίσει την ποινή του.
Στην Λιβύη συνελήφθη ο πρώην μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του ΠΑΟΚ Γιώργος Μπατατούδης. Αναμένεται σύντομα να εκδοθεί στην χώρα μας, για να εκτίσει την ποινή του.
 
Ο Μπατατούδης κρατείται από τις αστυνομικές αρχές της Λιβύης, σε εφαρμογή του διεθνούς εντάλματος σύλληψης που εξέδωσαν οι ελληνικές διωκτικές αρχές, επειδή εκκρεμούν σε βάρος του πέντε καταδικαστικές αποφάσεις. Μία από αυτές αφορά σε υπόθεση που σχετίζεται με τον ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, η καταδικαστική απόφαση που αφορά στον ΠΑΟΚ προβλέπει κάθειρξη δέκα ετών για υπεξαίρεση 2,5 δισεκατομμυρίων δραχμών από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΠΑΕ, όταν ο ίδιος ήταν στη διοικητική ηγεσία της.
Ο Γ. Μπατατούδης είχε καταδικαστεί τον Μάρτιο του 2009, αλλά δεν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο, παρά μόνο ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, ενώ η έφεση που υπέβαλε δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Από τότε καταδικάστηκε άλλες τέσσερις φορές ερήμην από το Πλημμελειοδικείο σε ποινές έως τριών ετών φυλάκισης για μη καταβολή εσόδων στο δημόσιο. Για τις καταδικαστικές αυτές αποφάσεις δεν άσκησε έφεση.

Ο πρώην ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ εντοπίστηκε από τις ελληνικές αρχές την περασμένη εβδομάδα στη Λιβύη, όταν επισκέφθηκε το ελληνικό προξενείο και ζήτησε να εκδώσει διαβατήριο.

Οι υπεύθυνοι του προξενείου βρήκαν τις αποφάσεις που εκκρεμούσαν εναντίον του, έστειλαν σήμα στις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα, από όπου η Εισαγγελία Εφετών εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψής του.

Ο Μπατατούδης, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, θα παραμείνει κρατούμενος στη Λιβύη μέχρι την αποστολή των διωκτικών εγγράφων και του αιτήματος να εκδοθεί στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά στον ΠΑΟΚ, το 2002 είχε αποκαλυφθεί ότι από τα έσοδα των 7,3 δισεκατομμυρίων δραχμών από τα τηλεοπτικά δικαιώματα στα ταμεία της ΠΑΕ είχαν φτάσει μόνο 1,3 δισεκατομμύρια δραχμές.

Ο Μπατατούδης είχε κατηγορηθεί για υπεξαίρεση και για απιστία σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων δραχμών, αλλά το αδίκημα παραγράφηκε λόγω παρέλευσης πενταετίας.

Για την υπεξαίρεση των 2,5 δισεκατομμυρίων δραχμών καταδικάστηκε, επειδή φέρεται να πήρε το ποσό από τα ταμεία των εταιρειών Interactive και Intersat, με την πρόθεση να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, χωρίς όμως ποτέ να γίνει διάθεση και αγορά μετοχών.

ZENITH