Skip to main content

Συνένωση με το δήμο Καβάλας ζητεί ο δήμος Ελευθερών

Τη συνένωσή του με τους δήμους Καβάλας και Φιλίππων ζητεί ο δήμος Ελευθερών, ύστερα από Λαϊκή Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στη Νέα Πέραμο.

Πάνδημη είναι στο δήμο Ελευθερών η βούληση συνένωσής του με τους δήμους Καβάλας και Φιλίππων σε έναν νέο δήμο, αντί για την ένταξή του στον υπό σύσταση ενιαίο δήμο Παγγαίου, με έδρα την Ελευθερούπολη.


Αυτό εκφράστηκε στη χθεσινή Λαϊκή Συνέλευση του δήμου Ελευθερών, που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Ινστιτούτου Αλιευτικών Ερευνών της Νέας Περάμου, παρουσία μάλιστα και του δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή.
Στο δήμο Ελευθερών (που αρχικά είχε συμφωνήσει σε συνασπισμό με τους δήμους Πιερέων και Ορφανού στη σύσταση νέου, πέμπτου, δήμου στο ν. Καβάλας) μετά την οριστική μείωση των 11 δήμων του ν. Καβάλας σε μόλις τέσσερις, φαίνεται πως αλλάζουν γραμμή πλεύσης, προκειμένου ν’ αποφύγουν την ενσωμάτωσή τους στο δήμο Παγγαίου.


Στη διάρκεια της Λαϊκής Συνέλευσης, τόσο οι παρευρεθέντες δημότες, όσο και οι δημοτικοί άρχοντες Ελευθερών και Καβάλας εξέφρασαν τη ζωηρή θέλησή τους για συνένωση και συμφώνησαν στην αποστολή κοινού ψηφίσματος προς το υπουργείο Εσωτερικών, με σκοπό να προλάβουν έστω και στο …παρά πέντε τη σχετική αλλαγή στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο Καλλικράτης.


Ο νυν δήμαρχος Ελευθερών, Χαράλαμπος Χρυσανίδης ζήτησε από τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση να εισακούσει τη λαϊκή θέληση των δημοτών του και απείλησε με παραίτηση, σε περίπτωση που τελικά το υπουργείο δεν τροποποιήσει τον σχεδιασμό του για το ν. Καβάλας. Μάλιστα, οι δύο δήμαρχοι (Καβάλας και Ελευθερών) εξετάζουν ακόμα και την περίπτωση κοινής καθόδου τους στην Αθήνα, προκειμένου να πείσουν προσωπικά τον κ. Ραγκούση για την ανάγκη ενοποίησης του δήμου Ελευθερών με το δήμο Καβάλας και όχι με το δήμο Παγγαίου.


Σε περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα του δήμου Ελευθερών, τότε στο νέο δήμο Παγγαίου θα συνενωθούν οι τέσσερις (σημερινοί) δήμοι Ελευθερούπολης, Παγγαίου, Πιερέων και Ορφανού.

ZENITH