Skip to main content

Συνεργασία Βουλγαρία -Ισραήλ για καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια

Την ενίσχυση της συνεργασίας τους, με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων έργων από τις επιχειρήσεις των δύο χωρών, προχωρούν η Βουλγαρία και το Ισραήλ.
Στην ενίσχυση της συνεργασίας τους, με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων έργων από τις επιχειρήσεις των δύο χωρών, προχωρούν η Βουλγαρία και το Ισραήλ, σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν, στη διάρκεια της συνάντησης, που είχε ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας, Τράιτσο Τράικοφ με τον υπουργό Βιομηχανίας, Εμπορίου και Εργασίας του Ισραήλ, Μπινιαμίν Μπεν - Ελιέζερ.

Σε ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Οικονομίας υπογραμμίζεται ότι σύντομα θα υπογραφεί διακυβερνητική συμφωνία για τη στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης καινοτόμων έργων. Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται πως οι δύο χώρες μπορούν να αναπτύξουν μορφές συνεργασίας στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας, των υπηρεσιών, της γεωργίας, της φαρμακοβιομηχανίας και των υποδομών.

Ο κ. Τράικοφ, που επισκέφθηκε το Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ, έπειτα από πρόσκληση του Ισραηλινού υπουργού Βιομηχανίας, είχε συναντήσεις με τον ίδιο και με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, για τη σύσφιξη των επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών. Μάλιστα, στη διάρκεια επιχειρηματικού φόρουμ, επισημάνθηκε πως η Βουλγαρία διαθέτει ένα ευνοϊκό επιχειρηματικο κλίμα, ένα από τα καλύτερα φορολογικά πλαίσια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και παραμένει ένας από τους πιο ελκυστικούς επενδυτικούς προορισμούς μεταξύ των χωρών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

ZENITH