Skip to main content

Συνεργασία Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου και Συνδέσμου Franchise Ελλάδος

Μνημόνιο συνεργασίας με το Σύνδεσμο Franchise Ελλάδος υπέγραψε το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων που αναπτύσσονται μέσω franchising.
Μνημόνιο συνεργασίας με το Σύνδεσμο Franchise Ελλάδος υπέγραψε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με σκοπό να ενισχυθεί η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων που αναπτύσσονται με τη μέθοδο της Δικαιόχρησης (franchising), δίνοντας στα μέλη του Συνδέσμου τη δυνατότητα της επικοινωνίας με τις κατάλληλες επαφές σε διάφορες χώρες, για την ανάπτυξη σε αυτές των ελληνικών franchise concepts.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το μνημόνιο υπογράφτηκε στην έδρα του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου μεταξύ του προέδρου του, κ. Γιάννου Γραμματίδη, και του Πρόεδρου του ΔΣ του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος, κ. Ιωάννη Ηλιάδη.

Μέσα από το μνημόνιο προβλέπεται η συμμετοχή και συνεργασία των μελών του συνδέσμου, στις δράσεις του Επιμελητηρίου, όπως στην οργάνωση κλαδικών και μεικτών επιχειρηματικών αποστολών στις ΗΠΑ, καθώς και στη συμμετοχή Ελληνικών επιχειρήσεων σε κλαδικές ή / και γενικές εκθέσεις προϊόντων και υπηρεσιών στη χώρα με σκοπό την προώθησή τους στη μεγάλη Αμερικανική αγορά. Επιπλέον, στην οργάνωση ημερίδων, συνεδρίων και άλλων συναντήσεων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με σκοπό την προβολή των δυνατοτήτων της Ελληνικής οικονομίας και της ελκυστικότητας της Ελλάδας ως χώρας υποδοχής ξένων επενδύσεων, καθώς και στην οργάνωση συναντήσεων με εξέχουσες και διεθνείς προσωπικότητες στις ΗΠΑ περιλαμβανομένων και Ελληνικών ομογενειακών παραγόντων.

Τα δύο μέρη συμφώνησαν να συνεργάζονται από κοινού για την οργάνωση τέτοιων δραστηριοτήτων, για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων-μελών του ΣFE.

ZENITH