Skip to main content

Συνεργασία με Νότια Κορέα και Κίνα προωθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης

Δυνατότητες οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας εν μέσω οικονομικής κρίσης αναζητά ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μέσω της προώθησης του θεσμού των αδελφοποιήσεων.
Δυνατότητες οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας εν μέσω οικονομικής κρίσης αναζητά ο δήμος Θεσσαλονίκης, μέσω της προώθησης του θεσμού των αδελφοποιήσεων.

Σε ενάμιση περίπου μήνα αντιπροσωπεία του Δήμου θα ταξιδέψει μέχρι την Νότια Κορέα και την Κίνα, προκειμένου να υπογράψει πρωτόκολλα αδελφοποίησης με την πόλη Μπουσάν της Νότιας Κορέας και την Ντονγκουάν της Κίνας. «Με τις κινήσεις αυτές θέλουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στην ιστορία των αδελφοποιήσεων και στην στήριξη της επιχειρηματικότητας και των εξαγωγών από τη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος απηύθυνε πρόσκληση σε επιχειρηματίες της πόλης για συμμετοχή στην αποστολή που θα αναχωρήσει στις 20 Φεβρουαρίου του 2010 από τη Θεσσαλονίκη.

 Για τις δύο πόλεις ανέφερε ότι η Μπουσάν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Κορέας με πληθυσμό πέντε εκατομμύρια ανθρώπους. Είναι παράλληλα το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας (πέμπτο στην παγκόσμια κατάταξη) καθώς από αυτό διακινούνται 13,2 εκατ. κοντέινερς το χρόνο, τη στιγμή που από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης διακινούνται μόλις 500.000 το χρόνο.

 Εξάλλου η πόλη Ντονγκουάν της Κίνας είναι ένα μεγάλο βιομηχανικό κέντρο με επτά εκατομμύρια κατοίκους και αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη κινεζική πόλη στον τομέα των εξαγωγών.

ZENITH