Skip to main content

Συνεργασία Συνεταιριστικής Χανίων και Prime Energy-Solarise στα φωτοβολταϊκά

Μια νέα ισχυρή συνεργασία στο χώρο των φωτοβολταϊκών συστημάτων ανακοινώθηκε από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και τον Όμιλο εταιρειών Prime Energy - Solarise.
Μια νέα ισχυρή συνεργασία στο χώρο των φωτοβολταϊκών συστημάτων ανακοινώθηκε από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και τον Όμιλο εταιρειών Prime Energy - Solarise.

Συγκεκριμένα, η θυγατρική της Τράπεζας Χανίων, Κρητικές Συμμετοχές Α.Ε. με αύξηση κεφαλαίου κατέχει πλέον το 30% της Prime Energy, ενώ άλλη θυγατρική της Τράπεζας Χανίων, η Κρητικά Ακίνητα Α.Ε. μαζί με την Solarise Α.Ε. προχωρούν στην ίδρυση νέας εταιρείας, της Ενεργειακής Κρήτης Α.Ε, με βασικό αντικείμενο την υλοποίηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην Κρήτη.

Η Prime Energy Α.Ε είναι επενδυτική εταιρεία στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με έμφαση στα φωτοβολταϊκά συστήματα, ενώ η Solarise Α.Ε. είναι μία εταιρεία κατασκευής φωτοβολταϊκών συστημάτων (EPC Contractor) με σημαντική δραστηριότητα στο χώρο.

Πρώτος καρπός αυτής της συνεργασίας είναι επτά 7 φωτοβολταϊκά πάρκα στους Μολάους Λακωνίας που έχουν ήδη ολοκληρωθεί - τέσσερα εξ αυτών είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο της ΔΕΗ, ενώ τα άλλα τρία αναμένεται να συνδεθούν άμεσα. Τα εν λόγω πάρκα ανήκουν στην Prime Energy ΑΕ, κατασκευάστηκαν από την Solarise ΑΕ και χρηματοδοτήθηκαν από την Τράπεζα Χανίων, ενώ ο βασικός εξοπλισμός (φωτοβολταϊκά πλαίσια και βάσεις στήριξης) προέρχονται από την ελληνική εταιρεία κατασκευής Φ/Β πλαισίων ExelGroup A.E.

Τα αμέσως επόμενα βήματα της συνεργασίας είναι η κατασκευή και σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ, τριών 3 νέων Φ/Β πάρκων στην Κρήτη και ενός στο Κιλκίς, ιδιοκτησίας της Prime Energy ΑΕ καθώς και η ολοκλήρωση της κατασκευής δεκαεπτά 17 φωτοβολταϊκών πάρκων στην Κρήτη, από συμβάσεις που έχουν ήδη υπογραφεί.

ZENITH