Skip to main content

Συνεργασία τεσσάρων πολιτιστικών ινστιτούτων της Θεσσαλονίκης

Τέσσερα πολιτιστικά ινστιτούτα της Θεσσαλονίκης, το Βρετανικό Συμβούλιο, το Γερμανικό Ινστιτούτο, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ελληνοϊσπανικό Κέντρο Πολιτισμού, συνεργάζονται για πρώτη φορά στη διοργά
Τέσσερα ξένα πολιτιστικά ινστιτούτα της Θεσσαλονίκης, το Βρετανικό Συμβούλιο, το Γερμανικό Ινστιτούτο «Γκαίτε», το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ελληνοϊσπανικό Κέντρο Πολιτισμού «Φ. Γκ. Λόρκα», ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους στη διοργάνωση διαγωνισμού με τίτλο «Θεσσαλονίκη (Re)visions».

Ο διαγωνισμός ψηφιακού βίντεο και βίντεο αρτ απευθύνεται σε νέους δημιουργούς άνω των 18 ετών και απαρτίζεται από τρεις θεματικές ενότητες σχετικές με τους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης, τους χώρους της πόλης και τις ανθρώπινες ιστορίες της. Όπως επεσήμαναν οι διευθυντές τους σε σχετική συνέντευξη Τύπου, στόχος των τεσσάρων ινστιτούτων είναι η συνεργασία τους να συνεχίζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Επίσης, τόνισαν ότι μελλοντικά σχεδιάζουν να προστεθεί στη συνεργασία αυτή, ως πέμπτος φορέας, και το Ιταλικό Ινστιτούτο, δημιουργώντας ένα πολιτιστικό σχήμα στα πρότυπα των πέντε μουσείων της πόλης.

Ο διαγωνισμός «Θεσσαλονίκη (Re)visions» θα διαρκέσει από την 1η Ιουνίου έως τις 6 Οκτωβρίου. Τις συμμετοχές θα κρίνει διεθνής επιτροπή αποτελούμενη από αναγνωρισμένους δημιουργούς των συμμετεχουσών χωρών. Στην επιτροπή θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι του φημισμένου Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης «Palais de Tokyo».

ZENITH