Skip to main content

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Σε χαράδρες και στην κορυφογραμμή της θέσης Κάστρο, βόρεια της Καρύστου, είναι σε εξέλιξη η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε τη νύχτα στην περιοχή. Επί τόπου επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 34 οχήματα, 39 άτομα
Σε χαράδρες και στην κορυφογραμμή της θέσης Κάστρο, βόρεια της Καρύστου, είναι σε εξέλιξη η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε τη νύχτα στην περιοχή. Επί τόπου επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 34 οχήματα, 39 άτομα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα ελικόπτερα. Νωρίς το πρωί επιχείρησαν ρίψεις δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, αλλά αποσύρθηκαν λόγω των ισχυρών ανέμων, έως και 9 μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή.

Άλλη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στην Κεφαλλονιά, στην περιοχή Ζόλα του Αργοστολίου, τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 83 δασικές πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα.

Ένας νεκρός στο Ρέθυμνο

Ένας 55χρονος βρέθηκε την Κυριακή νεκρός σε αγροτική τοποθεσία έξω από το χωριό Ροδάκινο, στο Ρέθυμνο Κρήτης, όπου μεγάλη πυρκαγιά έκαψε τις προηγούμενες ώρες χιλιάδες στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Η σορός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, για να διεξαχθεί ιατροδικαστική έρευνα και να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του. Μία από τις περιπτώσεις που εξετάζονται είναι ο άτυχος άνδρας να τραυματίστηκε από άγνωστη αιτία και να έχασε τη ζωή του από τον καπνό και τις αναθυμιάσεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά στο Ροδάκινο έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Στο σημείο επιχειρούν 14 άνδρες με 7 οχήματα.

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή στην Πρέβελη Ρεθύμνου, καθώς το σπάνιο φοινικόδασος της περιοχής, το δεύτερο μεγαλύτερο της Κρήτης, έγινε στάχτη. Οι φλόγες απείλησαν και την ιστορική Μονή Πρεβέλης.

Τελευταία ενημέρωση: 09:15

ZENITH