Skip to main content

Συνεχίζεται με αιχμές εκατέρωθεν η κούρσα της διαδοχής στη Ν.Δ

Συνεχίζουν τις περιοδείες τους οι υποψήφιοι για την αρχηγία της Ν.Δ. Η Ντόρα Μπακογιάννη βρίσκεται σήμερα στην Αρλογίδα, ο Αντώνης Σαμαράς δίνει ομιλία σε ξενοδοχείο της Αθήνας και ο Παναγιώτης Ψωμιάδ
Συνεχίζεται η κούρσα της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία με τους τόνους να ανεβαίνουν. Η Ντόρα Μπακογιάννη βρίσκεται σήμερα στην Αρλογίδα, όπου δίνει ομιλία σε μέλη και φίλους του κόμματος. Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς δίνει ομιλία σε ξενοδοχείο της Αθήνας και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στην Πάτρα.

Επίθεση Ντ. Μπακογιάννη στο ΠΑΣΟΚ, αιχμές κατά Αντ. Σαμαρά

Δριμεία επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε η υποψήφια για την ηγεσία της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην Αργολίδα. Παράλληλα, άφησε εκ νέου αιχμές σε βάρος του ανθυποψηφίου της Αντώνη Σαμαρά.

Η κ. Μπακογιάννη καταφέρθηκε κατά του κυβερνώντος κόμματος με αιχμή τα ζητήματα της οικονομίας και της φορολογικής πολιτικής. Μεταξύ άλλων υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέδιο, πήρε την εξουσία με ψέματα και τώρα τα βρίσκει μπροστά του. Eπεσήμανε μάλιστα πως η χώρα χρειάζεται το ταχύτερο δυνατό μια μεγάλη και ισχυρή ΝΔ- επανέλαβε την πολιτική της πρόταση, αφήνοντας αιχμές σε βάρος του κ. Σαμαρά.

«Η ΝΔ πρέπει να απευθυνθεί ξανά στην κοινωνία. Να χτίσει νέες πλατιές κοινωνικές συμμαχίες. Να φύγει από την απομόνωση και την περιχαράκωση, που κάποιοι πάνε να κάνουν σημαία».

Επανέλαβε ακόμη πως «το σύστημα ΠΑΣΟΚ δίνει τα ρέστα του» εναντίον της γιατί, όπως ανέφερε, η μόνη ελπίδα του είναι η ΝΔ να μπει σε εσωστρέφεια και περιχαράκωση και να μην ασκεί ισχυρή αντιπολίτευση».

Την Τετάρτη η Ντόρα Μπακογιάννη προγραμματίζει ολοήμερη περιοδεία, για επαφές με παράγοντες, μέλη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας, σε Θράκη και Καβάλα.

Σαμαράς: «Η παράταξη από κάτω προς τα πάνω ανέτρεψε τους μηχανισμούς»

Σε εργαζόμενους μίλησε σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Τον κ. Σαμαρά προλόγισε το στέλεχος της ΔΑΚΕ Φίλιππος Ταυρής.

Ο κ. Σαμαράς στάθηκε για άλλη μια φορά στο θέμα της ανάδειξης της ιδεολογίας απέναντι στη γύμνια - όπως είπε - του κυβερνητισμού και τόνισε ότι απεχθάνεται να αισθάνεται ότι η ιδεολογία είναι κυβερνητισμός.

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως έχει μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα και πρέπει να δοθεί, όπως είπε, έμφαση στην ιδεολογία και την οργάνωση.

«Έχουμε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Μη νομίζετε ότι, αν βγαίναμε κυβέρνηση σε λίγους μήνες, θα ήμασταν καλύτερη κυβέρνηση, αν δεν έχουμε οργάνωση και ιδεολογία», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Είπε επίσης ότι «ζούμε επαναστατικές στιγμές. Η παράταξη από κάτω προς τα πάνω ανέτρεψε τους μηχανισμούς» και εξαπέλυσε επίθεση κατά του Νεοφιλελευθερισμού ο οποίος, όπως είπε, έχει γίνει για τους λίγους και βασίζεται σε στενόμυαλη - όπως την χαρακτήρισε - άποψη πως, αν οι λίγοι ευημερούν, μπορούν να γίνουν επενδύσεις.

Ο κ. Σαμαράς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ενότητας και τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε πολύ κοντά ο ένας στον άλλο από Δευτέρα ανεξαρτήτως αποτελέσματος, για να προασπίσουμε τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και τις αρχές του».

Επέμεινε στο θέμα της ιδεολογίας και της παραγωγής πολιτικής, τονίζοντας ότι, αν δεν πούμε για ιδεολογία και θέσεις, δεν έχουμε πει τίποτα, ενώ απευθυνόμενος στο ακροατήριό του τόνισε ότι «δεν είστε πελάτες, είστε πολίτες» και τους κάλεσε να «πλημμυρίσουν την κάλπη στις 29 Νοεμβρίου» και να φέρουν όσο περισσότερο κόσμο γίνεται, γιατί «όσο περισσότεροι ψηφίσουν τόσο ισχυρότερος θα είναι ο νέος ή η νέα πρόεδρος», είπε ο κ.Σαμαράς.

Ψωμιάδης: «Η ΝΔ έπεσε από τις αλαζονικές συμπεριφορές»

Τα γραφεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε στην Πάτρα ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτης Ψωμιάδης. Όπως δήλωσε, είναι αποφασισμένος να μείνει μέχρι τέλους στην εκλογική μάχη, παρά τις έντονες πιέσεις που, όπως είπε, δέχεται. Μάλιστα σημείωσε ότι «δεν θα κάνω παζάρια με κανέναν».

Επίσης διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα βγει πιο δυνατή από την κρίση. Ακόμη ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με τις μεγάλες συγκεντρώσεις, διατυπώνοντας την άποψη ότι «είναι γι΄ αυτούς που έχουν μηχανισμούς, χορηγούς, σπόνσορες, υπόγεια ρεύματα».

Σχετικά με τα αίτια της εκλογικής ήττας σημείωσε: «Η ΝΔ έπεσε από τις αλαζονικές συμπεριφορές. Από τίποτα άλλο. Συμπεριφορές απαράδεκτες, κλειστές πόρτες, κατεβασμένα τηλέφωνα. Δεν υπήρχε σύνδεση βάσης και κυβέρνησης, δεν υπήρχε επικοινωνιακή πολιτική».

Όσον αφορά στο μέλλον της ΝΔ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τόνισε ότι πρέπει να επιστρέψει στην κοινωνία. Και πρόσθεσε: «Ήμασταν εκεί και φύγαμε. Αν δεν επιστρέψουμε εκεί, τότε αντίο εξουσία. Οι πολλοί δίνουν εξουσία, όχι τα μέλη».

Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Ψωμιάδης συναντήθηκε με στελέχη και μέλη της ΝΔ και, όπως υπογράμμισε, ο δικός του «σπόνσορας» είναι «ο προδομένος και ταλαιπωρημένος λαός της ΝΔ».

ZENITH