Skip to main content

Συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας

Στέγνωσαν τα πρατήρια από βενζίνη σε όλη τη χώρα, καθώς οι απεργοί προχωρούν σε κορύφωση των κινητοποιήσεών τους και η επιστράτευση των βυτιοφόρων προχωρά μετ΄εμποδίων.
Στέγνωσαν τα πρατήρια από βενζίνη σε όλη τη χώρα, καθώς οι απεργοί προχωρούν σε κορύφωση των κινητοποιήσεών τους και η επιστράτευση των βυτιοφόρων προχωρά μετ΄εμποδίων. Ταμπέλες που αναγράφουν «τέλος» ή ακόμα και λουκέτα συναντάς στα περισσότερα βενζινάδικα.

Στη Θεσσαλονίκη πάνω από το 80% των πρατηρίων είναι κλειστά, ενώ την ίδια ώρα πολύ μικρός είναι ο αριθμός των ιδιωτικών βυτιοφόρων που μπορούν να μεταφέρουν καύσιμα. «Είναι ορισμένα δρομολόγια που κάνουν τα ιδιωτικά βυτιοφόρα και μεταφέρουν πολύ μικρές ποσότητες, που φτάνουν μόνο για λίγες ώρες», είπε στο Voria.gr ο πρόεδρος των πρατηρίων υγρών καυσίμων «Αγ. Χριστόφορος» Σπύρος Μελίδης.

Στη Χαλκιδική, αν είσαι τυχερός μόνο, μπορείς να προμηθευτείς βενζίνη. Όπως εξηγεί στη Voria.gr ο πρόεδρος της ένωσης βενζινοπωλών Χαλκιδικής Ηλίας Μιστιλίδης, «τα λίγα ιδιωτικά βυτιοφόρα που μεταφέρουν καύσιμα στο νομό επαρκούν για πολύ λίγο. Μέσα σε μια ώρα τελειώνει η βενζίνη».

Στο νομό Ημαθίας μόνο το 5% των πρατηρίων είναι ανοιχτά και μπορούν να προσφέρουν βενζίνη, ενώ μέσα στην πόλη της Βέροιας μόλις δυο πρατήρια εξυπηρετούν τους πολίτες, όπως είπε ο εκπρόσωπος των πρατηριούχων Ημαθίας Ευστάθιος Αθανασιάδης.

Σε κανένα από τα 33 πρατήρια στην Κοζάνη δεν είναι δυνατόν να βρει κάποιος βενζίνη, όπως τονίζει στη  Voria.gr ο πρόεδρος της ένωσης Κοζάνης Γιώργος Χατζηκυπραίου. «Τις προηγούμενες ημέρες γινόταν κάποια διανομή από ιδιωτικά βυτιοφόρα, τώρα όμως δεν γίνεται τίποτα», σημειώνει. 

Κανονικά γίνεται ο εφοδιασμός των πρατηρίων στην Αλεξανδρούπολη από χθες το απόγευμα, εκτός από μια εταιρεία που προμηθεύεται από τη Θεσσαλονίκη και παρουσιάζει προβλήματα, όπως εξήγησε ο πρόεδρος βενζινοπωλών Αλεξανδρούπολης Νικόλαος Κεσουδάκης.

ZENITH