Skip to main content

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Με αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων συνεχίζονται σήμερα οι αγροτικές κινητοποιήσεις σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.
Με αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων συνεχίζονται σήμερα οι αγροτικές κινητοποιήσεις σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Αγρότες από τις Σέρρες, που έχουν αποκλείσει τις τελευταίες ημέρες τον κόμβο Κερδυλλίων στην Εγνατία οδό, διέκοψαν το μεσημέρι την κυκλοφορία των οχημάτων και στους παράπλευρους δρόμους, ενώ κλειστός παραμένει ο μεθοριακός σταθμός Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Οι αγρότες στο μπλόκο του Προμαχώνα αφαίρεσαν σήμερα τις πινακίδες κυκλοφορίας από τα τρακτέρ τους για να μην εντοπιστούν από την Τροχαία, μετά την παρέμβαση, που έγινε χθες από την εισαγγελία Σερρών, για τις κινητοποιήσεις. Εξάλλου, συνάδελφοί τους στον κόμβο Στρυμωνικού, στην οδό Σερρών - Θεσσαλονίκης, κλείνουν και σήμερα τον δρόμο κατά κατά διαστήματα, ενώ στο γειτονικό νομό Κιλκίς ανοιγοκλείνουν τα μπλόκα στις μεθοριακές διαβάσεις Δοϊράνης και Ευζώνων, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Ανά διαστήματα συνεχίζεται και ο αποκλεισμός του τελωνείου στο Ορμένιο Έβρου, στην Κορνοφωλιά παραμένουν παρατεταγμένα τρακτέρ, χωρίς να διακόπτουν την κυκλοφορία, ενώ στην Ξάνθη αγρότες απέκλεισαν για μια ώρα τη γέφυρα του Νέστου.

Στο μεταξύ, με αποκλεισμούς του δρόμου Βρασνών - Ασπροβάλτας Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και οι δασεργάτες, οι οποίοι διεκδικούν την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Στη Νέα Χαλκηδόνα, στα «Πράσινα Φανάρια» και στα διόδια Μαλγάρων, παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών της Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι των οποίων συναντήθηκαν σήμερα με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, και εξέθεσαν τα προβλήματά τους. Επιπλέον, η γ.γ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αναμένεται να συναντηθεί το απόγευμα με αγρότες στο μπλόκο της Νέας Χαλκηδόνας.

Με αγρότες της Φλώρινας συναντήθηκε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Δυτική Μακεδονία.

Τρακτέρ διακόπτουν ανά μια ώρα την κυκλοφορία στον κόμβο Βογατσικού Καστοριάς, στο τελωνείο Νίκης Φλώρινας, στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, καθώς επίσης και το δρόμο, που οδηγεί στο μεθοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής.

Συγκεντρωμένα τρακτέρ, εξάλλου, υπάρχουν στην πόλη των Γρεβενών και στη γέφυρα Σερβίων Κοζάνης.

ZENITH