Skip to main content

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις του ΔΝΤ στη Ρουμανία

Κύκλο διαβουλεύσεων με την αντιπροσωπεία του ΔΝΤ που επισκέπτεται τη Ρουμανία θα έχουν σήμερα οι οργανώσεις των εργαζομένων και των κοινωνικών φορέων.
Κύκλο διαβουλεύσεων με την αντιπροσωπεία του ΔΝΤ που επισκέπτεται τη Ρουμανία θα έχουν σήμερα οι οργανώσεις των εργαζομένων και των κοινωνικών φορέων, ενώ αύριο οι εκπρόσωποι των ενώσεων θα έχουν κύκλο συνομιλιών με τον υπουργό Εργασίας Μιχάι Σέιταν. Οι διαβουλεύσεις των κοινωνικών φορέων και οργανώσεων θα συνεχιστούν την Παρασκευή, στο υπουργείο των Οικονομικών.

Παράλληλα με την αξιολόγηση των μακροοικονομικών δεδομένων της ρουμανικής οικονομίας, η αποστολή του ΔΝΤ θα αποφασίσει για την εφαρμογή μεσοπρόθεσμων οικονομικών πολιτικών.

Η τελική απόφαση για την πορεία αξιολόγησης της ρουμανικής οικονομίας αναμένεται το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου, οπότε το ΔΝΤ θα διαθέσει δανειοδοτική δόση οικονομικού ύψους 0,85 δισ. ευρώ.

Οι συνθήκες οικονομικής αποσταθεροποίησης στη Ρουμανία κατά το 2010 έχουν κυρίαρχο ρόλο στις διαβουλεύσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με την κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού των Οικονομικών, Σεμπάστιαν Βλαντέσκου, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχουν προταθεί αλλαγές στα δεδομένα του αρχικού προϋπολογισμού, για τη χρονιά που διανύουμε.

Οι τάσεις οικονομικής αστάθειας προκαλούνται από τη συνεχιζόμενη έλλειψη οικονομικής ρευστότητας στην αγορά, η οποία επηρεάζει άμεσα και αρνητικά την ομαλή λειτουργία του οικονομικού κύκλου στην παραγωγή, εμπορία, αλλά και την κατανάλωση προϊόντων, με ουσιαστικές επιπτώσεις στην ανεργία, μεταξύ του ενεργού εργατικού δυναμικού.

ZENITH