Skip to main content

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ αλιέων και απεργών αλιεργατών στη Μηχανιώνα

Συνεχίζονται και σήμερα οι συνομιλίες. Οι αλιεργάτες διεκδικούν καλύτερες αμοιβές, βελτιωμένες συνθήκες εργασίας και κανονική ασφάλιση στο ΙΚΑ αντί στον ΟΓΑ.
Συνεχίζονται και σήμερα, Σάββατο, οι συνομιλίες των ιδιοκτητών αλιευτικών σκαφών της Ν. Μηχανιώνας στη Θεσσαλονίκη με τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, οι οποίοι απέχουν από την εργασία τους από την περασμένη Κυριακή με αίτημα να ικανοποιηθούν τα οικονομικά τους αιτήματα.

Τα αλιευτικά σκάφη της Ν. Μηχανιώνας παραμένουν δεμένα στο λιμάνι από την περασμένη Κυριακή, λόγω της αποχής των Αιγύπτιων αλιεργατών από την εργασία τους. Υποστηρίζουν ότι οι πλοιοκτήτες, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, δεν καταβάλλουν κανονικά τις αμοιβές. Οι αλιεργάτες διεκδικούν καλύτερες αμοιβές, βελτιωμένες συνθήκες εργασίας και κανονική ασφάλιση στο ΙΚΑ αντί στον ΟΓΑ.

Σις δύο διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή και οι οποίες οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο συμμετείχαν ο επιτετραμμένος της αιγυπτιακής πρεσβείας για θέματα εργασίας, εκπρόσωποι των ιδιοκτητών αλιευτικών σκαφών, λιμενικοί, εκπρόσωπος του σωματείου αλιεργατών Μηχανιώνας, αντιπρόσωπος των Αιγυπτίων αλιεργατών, εκπρόσωπος των συναφών επαγγελμάτων και ο δήμαρχος Ν. Μηχανιώνας, Γ. Μαυρομάτης.

Οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες διεκδικούν να ενημερώνονται τακτικά και δικοί τους εκπρόσωποι πέραν του τοπικού σωματείου αλιεργατών για τα έξοδα, τα αλιεύματα και για τα διανεμόμενα μερίδια, με τα οποία αμείβονται.

Οι ιδιοκτήτες σκαφών από την πλευρά τους μίλησαν για «υποκινούμενες κινητοποιήσεις» και έθεσαν ζητήματα συμπεριφοράς «ορισμένων αιγύπτιων αλιεργατών».

ZENITH