Skip to main content

Συνεχίζονται οι εργασίες στον αυτοκινητόδρομο «Τράκια»

Εντός των επομένων ημερών ξεκινούν οι κατασκευαστικές εργασίες του δεύτερου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου «Τράκια», δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Εργων της Βουλγαρίας, Ρόσεν Π
Εντός των επομένων ημερών ξεκινούν οι κατασκευαστικές εργασίες του δεύτερου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου «Τράκια», δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Εργων της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατασκευή του (πρώτου) τμήματος από τη Στάρα Ζάγορα μέχρι τη Νόβα Ζάγορα δημιούργησε 3.000 θέσεις εργασίας και με την ολοκλήρωση των εργασιών για την κατασκευή των δύο, επιπλέον, τμημάτων του αυτοκινητοδρόμου, οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν διαμορφώνονται στις 10.000.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατασκευή του δεύτερου τμήματος του «Τράκια», που θα συνδέει τις πόλεις Νόβα Ζάγορα και Γιάμπολ, θα ξεκινήσει στις 2 Αυγούστου 2010 και του τρίτου τμήματος, από τη Γιάμπολ μέχρι το Καρνομπάτ, στις 2 Οκτωβρίου 2010.

«Ελπίζω ότι η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2012», είπε ο Βούλγαρος υπουργός.

Ο κ. Πλεβνέλιεφ πρόσθεσε πως, παρά την οικονομική κρίση, η βουλγαρική κυβέρνηση θέτει ως προτεραιότητα την υλοποίηση των έργων υποδομών και ήδη σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή αυτοκινητοδρόμων, συνολικού μήκους άνω των 80 χιλιομέτρων, μεταξύ των οποίων και του οδικού άξονα «Λιούλιν», που θα συνδέει την περιφερειακή οδό της βουλγαρικής πρωτεύουσας, Σόφιας, με τον οδικό άξονα Ε-79, που οδηγεί στην Ελλάδα.

ZENITH