Skip to main content

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το άσυλο στη Θεσσαλονικη

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.
Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια οργανώνονται σήμερα, Πέμπτη, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, με την πανεπιστημιακή κοινότητα να βρίσκεται σε αναβρασμό υπό το φόβο περιστολής του ασύλου. Στη Θεσσαλονίκη, το συντονιστικό των φοιτητών διοργανώνει στις 12 το μεσημέρι πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή του συντονιστικού των μαθητών, ενώ μισή ώρα νωρίτερα οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Προσπάθεια περιστολής του πανεπιστημιακού ασύλου «βλέπουν» οι φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών στην πρόταση του διοικητικού συμβουλίου για μέτρα φρούρησης, απομάκρυνση των εξωπανεπιστημιακών από τους χώρους της και είσοδο ύστερα από επίδειξη ταυτότητας.

Αντιδρώντας στις παραπάνω προτάσεις οι φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη της σχολής, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη, ενώ ολιγοήμερες καταλήψεις άρχισαν και σε σχολές άλλων ιδρυμάτων, όπως το Πολυτεχνείο Αθήνας (αρχιτέκτονες) και το ΑΠΘ, όπου κλειστά θα παραμείνουν μέχρι την Παρασκευή έξι Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής, η Ιατρική Σχολή, τα Τμήματα Χημείας, Φυσικής, ΜΜΕ, Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και Μουσικών Σπουδών.

Εκτός ατζέντας το άσυλο

Σε μία προσπάθεια να μην προκληθεί περαιτέρω αναταραχή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων, που αρχίζει την Παρασκευή στο Λαύριο, εξέδωσε και ανακοίνωση ότι το ζήτημα του ασύλου δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα των συζητήσεων.

ZENITH