Skip to main content

Συνεχίζονται οι ομιλίες στο συνέδριο της ΝΔ

Με ομιλίες συνέδρων και ενώ παράλληλα διεξάγεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, συνεχίζεται από το πρωί της Κυριακής το 8ο συνέδριο της ΝΔ.
Με ομιλίες συνέδρων και ενώ παράλληλα διεξάγεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, συνεχίζεται από το πρωί της Κυριακής το 8ο συνέδριο της ΝΔ.

Το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για τα δεινά της χώρας, δήλωσε ο βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος και πρόσθεσε ότι αυτό δόμησε τον κρατισμό, διόγκωσε τον δημόσιο τομέα και ευθύνεται για τα σημερινά αδιέξοδα. Οι μηχανισμοί που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπανδρέου αποκρύπτουν τις πραγματικές αιτίες της κρίσης. Αυτοί που ασκούν την εξουσία δεν ήταν αξιόπιστοι ούτε όταν έλεγαν ότι «λεφτά υπάρχουν» ούτε και τώρα. Σήμερα με νέα πρόσωπα και νέες δυνάμεις ερχόμαστε να αλλάξουμε την Ελλάδα, οι ιδέες μας είναι οι φιλελεύθερες ιδέες είναι η συνταύτιση της Ελλάδας με την ορθοδοξία.

Καλούμαστε να αποβάλουμε κάθε στοιχείο μιμητισμού του ΠΑΣΟΚ είπε ο βουλευτής Βασίλης Μιχαλολιάκος. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα κερδίσει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και ζήτησε από τους συνέδρους να στηρίξουν τους υποψηφίους. «Πρέπει να αποβάλουμε προσωπικές στρατηγικές, η πολιτική δεν είναι σύπραξη προς ικανοποίηση προσωπικών συμφερόντων, η πολιτική μόνο σαν προσφορά μπορεί να νοείται», είπε ο κ. Μιχαλολιάκος. Έκλεισε λέγοντας ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη θέση μας στον ικανότερο και τον νεότερο, δεν είμαστε ιδιοκτήτες του κόμματος» και κάλεσε τον πρόεδρο να αναδείξει νέα και άγνωστα στελέχη στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Πορευόμαστε στον δρόμο των μεγάλων αλλαγών και της επαναστατικής ανανέωσης είπε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μάξιμος Χαρακόπουλος και πρόσθεσε ότι κλείνουμε τον κύκλο της εσωστρέφειας και της άγονης ομφαλοσκόπησης, στην καινούργια ΝΔ δεν περισσεύει κανείς. Έγιναν λάθη και παραλείψεις την κυβερνητική πενταετία, είπε ο κ. Χαρακόπουλος, έγινε όμως και σημαντικό έργο, όπως το βέτο στο Βουκουρέστι, η ενεργειακή πολιτική, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι χωρίς σχέδιο και πολιτική έχει την ευθύνη για την κρίση που βιώνει η χώρα και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πολιτών. Τέλος, ανέφερε ότι η ιδεολογία της παράταξης είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός, αυτό δεν μπορεί να βαφτίζεται ιδεολογική καθαρότητα, η ΝΔ δεν παραχωρεί το κέντρο σε κανένα και παραμένει πάντα ο κατ΄ εξοχήν εκφραστής της μεσαίας τάξης.

Η ΝΔ πρέπει να είναι πολιτικά ένα βήμα μπροστά από την κυβέρνηση είπε η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου και πρόσθεσε ότι στο κοινωνικό επίπεδο «πρέπει να προσφέρουμε δίχτυ προστασίας στα κοινωνικά στρώματα που θα δοκιμασθούν από την οικονομική κρίση με πρόσβαση στο κράτος πρόνοιας, την ασφάλεια, την περίθαλψη». Η κρίση ενδέχεται να κρατήσει πάρα πολύ, είπε η κ. Γιαννάκου και πρόσθεσε ότι η συνέργεια κράτους και κοινωνίας είναι πολύ σημαντική. Τέλος, ανέφερε ότι η ηγεσία τα στελέχη και τα μέλη πρέπει να δώσουν έναν αγώνα ιδεών που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Το συνέδριο επιβεβαιώνει την ενότητα και την συσπείρωση των οπαδών της κεντροδεξιάς γύρω από τον πρόεδρο και αναδεικνύει ένα κόμμα χωρίς βαρονείες, τζάκια και φέουδα, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος. Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός αποτελεί την ιδεολογία της παράταξης και συνιστά την μετεξέλιση στον 21ο αιώνα του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού του ιδρυτή του κόμματος, είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος. Η ΝΔ εκφράζει τα δύο μεγάλα ρεύματα της τελευταίας πεντηκονταετίας, το λαϊκό δημοκρατικό ρεύμα και το φιλελεύθερο ρεύμα.

ZENITH