Skip to main content

Συνεχίζονται οι προσπάθειες στον Κόλπο του Μεξικού

Η BP Plc περισυνέλεξε σήμερα ποσότητα λίγο μεγαλύτερη από τα 15.000 βαρέλια πετρελαίου με την βοήθεια του συστήματος περιορισμού της διαρροής και άντλησης, στην εδώ και επτά εβδομάδες συνεχιζόμενη δια
Η BP Plc περισυνέλεξε σήμερα ποσότητα λίγο μεγαλύτερη από τα 15.000 βαρέλια πετρελαίου με την βοήθεια του συστήματος περιορισμού της διαρροής και άντλησης, στην εδώ και επτά εβδομάδες συνεχιζόμενη διαρροή στον Κόλπο του Μεξικού, δήλωσε ο ναύαρχος του λιμενικού των ΗΠΑ Θαντ Αλεν σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον.

Συνολικά τις πέντε τελευταίες ημέρες έχουν περισυλλεγεί πάνω από 57.000 βαρέλια πετρελαίου.

Σύμφωνα με τον ναύαρχο Αλεν, η BP θα ενισχύσει τις προσπάθειές της ώστε να συλλέγονται μέχρι και 28.000 βαρέλια την ημέρα μέχρι την άλλη εβδομάδα. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία μετακινεί τώρα νέες μονάδες άντλησης στον Κόλπο του Μεξικού οι οποίες θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν μέχρι την άλλη εβδομάδα.

Αμερικανοί επιστήμονες εκτιμούν την έκταση της διαρροής από 12.000 μέχρι 19.000 βαρέλια την ημέρα με ένα υπολογισμό να φθάνει μέχρι και τα 25.000 βαρέλια την ημέρα.

Η μετοχή της BP έπεσε σήμερα στο Λονδίνο κατά 6% καθώς οι επενδυτές διαβλέπουν να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η εταιρεία πετρελαιοειδών να αναστείλει την καταβολή μερισμάτων κάτω από την αμερικανική πολιτική πίεση εξαιτίας της μεγάλης διαρροής στο υποθαλάσσιο κοίτασμα στον Κόλπο του Μεξικού. Χθες ο πετρελαϊκός γίγαντας έχασε 5% στην αξία των μετοχών της.

ZENITH