Skip to main content

Συνεχίζονται οι πυρκαγιές στη Ρωσία

Ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, κάλεσε σήμερα το στρατό να μετάσχει στις προσπάθειες για να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές που μαίνονται στη Ρωσία.
Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε σήμερα το στρατό να μετάσχει στις προσπάθειες για να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές που μαίνονται στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπός του Νατάλια Τιμάκοβα.

«Ο πρόεδρος έδωσε εντολή στο υπουργείο Άμυνας να χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα μέσα για να βοηθήσει στις προσπάθειες να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές», μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τις δηλώσεις της Τιμάκοβα.

Μετά το άνευ προηγουμένου κύμα καύσωνα που πλήττει τη Ρωσία τις τελευταίες εβδομάδες, ξέσπασαν πυρκαγιές οι οποίες έχουν καταστρέψει ολόκληρα χωριά στο δυτικό τμήμα της Ρωσίας και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 18 ανθρώπους, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό των ρωσικών αρχών.

Στην περιοχή του Βορονέζ, περίπου 500 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας, αεροπλάνα πραγματοποιούν ρίψεις νερού σε φλεγόμενα κτίρια, ενώ πυροσβέστες και εθελοντές μάχονται με τις φλόγες. Από τη μάχη με τις φωτιές, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες το βράδυ, μεταξύ των οποίων και ένας πυροσβέστης, και πάνω από 550 έμειναν άστεγοι.

Στην περιοχή της Μόσχας, τουλάχιστον 44 σπίτια καταστράφηκαν, ενώ σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA στη γειτονική περιοχή Νίζνι Νόβγκοροντ, κάηκαν τουλάχιστον 540 σπίτια. Στη δε περιοχή Ριαζάν, νοτιοανατολικά της Μόσχας, πάνω από 1.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τους 25 έφτασαν οι νεκροί

Είκοσι πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δέκα κάτοικοι ενός χωριού κοντά στη Μόσχα, έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πυρκαγιές που σαρώνουν τη Ρωσία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τοπικές αρχές.

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή του Νίζνι Νόβγκοροντ, ανατολικά της Μόσχας, σύμφωνα με το τοπικό παράρτημα του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών. Στην ανακοίνωση της υπηρεσίας σημειώνεται ότι τα πτώματά τους εντοπίστηκαν κατά τη διαδικασία απομάκρυνσης των ερειπίων.

Τον τελευταίο μήνα οι δυτικές περιοχές της Ρωσίας πλήττονται από έναν άνευ προηγουμένου καύσωνα. Η θερμοκρασία τις τελευταίες ημέρες πλησιάζει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Η κατάσταση επιδεινώθηκε σήμερα λόγω των ανέμων και ο πρόεδρος της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, κάλεσε το στρατό να συμμετάσχει στις προσπάθειες για τον περιορισμό της καταστροφής και την κατάσβεση των πυρκαγιών.

ZENITH