Skip to main content

Συνεχίζονται οι συζητήσεις για το περιουσιακό

Το περιουσιακό βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων και κατά τη σημερινή συνάντηση του προέδρου Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό
Το περιουσιακό βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων και κατά τη σημερινή συνάντηση του προέδρου Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, δήλωσε ότι η σημερινή συνάντηση ήταν μακρά και πρόσθεσε πως η συζήτηση για το περιουσιακό θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα από τους εκπροσώπους των δύο πλευρών, παρουσία και του ιδίου. «Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν κάπως περισσότερο αυτό το θέμα και στην επόμενή τους συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη», σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις που έγιναν αυτές τις ημέρες και από τις δύο πλευρές με αφορμή τις επετείους του πραξικοπήματος και της εισβολής και κατά πόσο αυτές έχουν δημιουργήσει αρνητικό κλίμα στις συνομιλίες, είπε ότι οι επετειακές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο και στις δύο πλευρές και πως κατά τις μέρες αυτές οι άνθρωποι και από τις δύο κοινότητες επικεντρώνονται στην ιστορία και στο παρελθόν. «Το σημαντικό είναι ότι οι ηγέτες εργάζονται για το μέλλον και όχι για το παρελθόν και πως τα Ηνωμένα Έθνη είναι ενθαρρυμένα από αυτό το γεγονός», είπε ο κ. Ντάουνερ.

Ανέφερε, επίσης, ότι το σημαντικό είναι ποια διδάγματα μπορούν να αντληθούν από το παρελθόν για το μέλλον του νησιού. Σημείωσε, δε, ότι οι δύο ηγέτες είχαν μια μακρά και καλή συνάντηση κατά την οποία είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με ειλικρίνεια μεταξύ τους για θέματα πάνω στα οποία έχουν διαφορές και που είναι πεπεισμένοι ότι μπορούν να βρουν συγκλίσεις.

Εξέφρασε την άποψη ότι η διαδικασία έχει μια καλή κινητικότητα, ενώ επεσήμανε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν τρεις συναντήσεις κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών του Αυγούστου και αυτό, όπως είπε, είναι ένα πολύ καλό σημάδι για το επίπεδο της ισχυρής δέσμευσης τους στις συνομιλίες και της προσπάθειάς τους να επιτύχουν καλά αποτελέσματα.

ZENITH