Skip to main content

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι γεωργοκτηνοτρόφοι του Κιλκίς

Προτίθενται να συνεχίσουν τους «κυλιόμενους» αποκλεισμούς του συνοριακού τελωνείου των Ευζώνων, εμποδίζοντας κατά διαστήματα την είσοδο φορτηγών με εμπορεύματα στο ελληνικό έδαφος.
Την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τον αποκλεισμό του τελωνείου, από τις 6 το απόγευμααπόψε, εξέφρασαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού Κιλκίς παρά την παρέμβαση της εισαγγελείας Πλημμελειοδικών Κιλκίς. «Ο νόμος είναι νόμος. Ωστόσο, εμείς θα παραμείνουμε παραταγμένοιστην περιοχή με τα τρακτέρ μας», δήλωσε  ο πρόεδρος τουΣυλλόγου Αγροτοκτηνοτρόφων Κιλκίς, Γιώργος Λασκάκης.

Παράλληλα, οι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχή αναμένεται να καταθέσουν αύριο μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για τις καθυστερήσεις στην ψηφιοποίηση του ΟΣΔΕ και κατά συνέπεια στην καταβολή αγροτικών επιδοτήσεων και αποζημιώσεων στο νομό Κιλκίς.

Υπενθυμίζεται ότι οι παραγωγοί πραγματοποιούν «κυλιόμενους» αποκλεισμούς του συνοριακού τελωνείου τωνΕυζώνων, εμποδίζοντας κατά διαστήματα την είσοδο φορτηγών μεεμπορεύματα στο ελληνικό έδαφος από την Κυριακή.

Οι παραγωγοί συναντήθηκαν σήμερα με την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς, Ειρήνη Χρυσογιάννη, η οποία έδωσε εντολή στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς να σχηματίσει δικογραφία για παρακώλυση συγκοινωνιών και λειτουργίας τελωνείου, συνιστώντας στους παραγωγούς να αναζητήσουν άλλη μορφή κινητοποίησης.

Οι αγρότες του νομού ζητούν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σαφείς δεσμεύσεις για άμεση πληρωμή επιδοτήσεων, καταβολή εξισωτικής ενίσχυσης, μεγαλύτερες αποζημιώσεις για την ξηρασία του 2007 και αναγραφή χώρας προέλευσης στα εισαγόμενα κτηνοτροφικά προϊόντα. Σύμφωνα με τον γραμματέα του Συλλόγου, Γεώργιο Τερζή, για νομούς όπως του Κιλκίς, όπου δεν έχει προχωρήσει η ψηφιοποίηση των δεδομένων του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Επιδοτήσεων (ΟΣΔΕ), υπάρχει ο κίνδυνος οι παραγωγοί να μην εισπράξουν ούτε καν την προκαταβολή των κονδυλίων που δικαιούνται.

ZENITH