Skip to main content

Συνομιλίες Μεντβέντεφ στην Άγκυρα

Συνομιλίες με την τουρκική ηγεσία άρχισε σήμερα στην Άγκυρα ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με στόχο την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων και την επισφράγηση συμφωνιών στον τομέα της ενέργειας.
Συνομιλίες με την τουρκική ηγεσία άρχισε σήμερα στην Άγκυρα ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ με στόχο την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων και την επισφράγηση συμφωνιών στον τομέα της ενέργειας, μεταξύ των οποίων ένα σχέδιο κατασκευής του πρώτου πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία.

Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, των συνομιλιών μεταξύ του Μεντβέντεφ, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Τουρκία και του Τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ θα ακολουθήσει τελετή υπογραφής 20 συμφωνιών.

Μεταξύ των συμφωνιών αυτών είναι και ένα μνημόνιο για την κατασκευή και εκμετάλλευση ενός πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία από μια ρωσική κοινοπραξία υπό τη ρωσική κρατική εταιρία Atomstroyexport.

Συμφωνίες θα υπογράψουν επίσης ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom και η πετρελαϊκή εταιρία Rosneft. H Ρωσία είναι ο κύριος προμηθευτής φυσικού αερίου της Τουρκίας.

ZENITH